Πέμπτη , 2 Φεβρουαρίου 2023
Τελευταία Νέα

Κινεζικός «πυρετός» για ταξίδια στο εξωτερικό

Η Κίνα ήταν η μεγαλύτερη αγορά εξερχόμενου τουρισμού στον κόσμο πριν ο COVID κλείσει τα παγκόσμια ταξίδια, με τους ξένους επισκέπτες της να ξοδεύουν 127,5 δισεκατομμύρια δολάρια για ταξίδια το 2019.


Μισή μόνο ώρα μετά την ανακοίνωση από την Κινεζική κυβέρνηση, για το άνοιγμα των συνόρων στις 8 Ιανουαρίου, στο πλαίσιο τους τέλους των μέτρων κατά του covid, στους ιστότοπους αναζήτησης δημοφιλών προορισμών παρατηρήθηκε κοσμοσυρροή.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ταξιδιωτικής πλατφόρμας Ctrip, μέσα σε αυτά τα 30 λεπτά, οι αναζητήσεις για δημοφιλείς διασυνοριακούς δεκαπλασιάστηκαν, μετο Μακάο, το Χονγκ Κονγκ, την Ιαπωνία, την Ταϊλάνδη και την Νότια Κορέα να ανεβαίνουν ψηλά στις προτιμήσεις.

Η πλατφόρμα Qunar ανέφερε επίσης επταπλάσια αύξηση στις διεθνείς αναζητήσεις πτήσεων μέσα σε 15 λεπτά.

Τα στοιχεία της Trip.com έδειξαν ότι οι κρατήσεις για εξερχόμενες πτήσεις αυξήθηκαν κατά 254% νωρίς την Τρίτη σε σχέση με την προηγούμενη ημέρα.

«Όλοι» τους περιμένουν
Την ίδια στιγμή, οι μετοχές των παγκόσμιων ομίλων ειδών πολυτελείας, οι οποίοι βασίζονται σε μεγάλο βαθμό στους Κινέζους αγοραστές παρουσίασαν άνοδο, καθώς Η Κίνα αντιπροσωπεύει το 21% της παγκόσμιας αγοράς ειδών πολυτελείας αξίας 350 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Η Κίνα ήταν η μεγαλύτερη αγορά εξερχόμενου τουρισμού στον κόσμο πριν ο COVID κλείσει τα παγκόσμια ταξίδια, με τους ξένους επισκέπτες της να ξοδεύουν 127,5 δισεκατομμύρια δολάρια για ταξίδια το 2019.

Οι αεροπορικές εταιρείες, παράλληλα, σχεδιάζουν αυξήσεις πτήσεων.

Η αμερικανική αεροπορική εταιρεία United Airlines ) δήλωσε ότι αξιολογεί τη ζήτηση της αγοράς και το λειτουργικό περιβάλλον για να καθορίσει πότε θα ξαναρχίσουν οι πρόσθετες πτήσεις προς την ηπειρωτική Κίνα. Η εταιρεία σήμερα λειτουργεί τέσσερις φορές την εβδομάδα μεταξύ Σαν Φρανσίσκο και Σαγκάη.

Η γερμανική Lufthansa εξέταζε εάν θα αλλάξει το πρόγραμμα πτήσεων της προς την Κίνα μετά τις αλλαγές. «Αυτό θα συμβάλει στην ανάκαμψη της διεθνούς εναέριας κυκλοφορίας μεταξύ της ηπειρωτικής Κίνας και της Ευρώπης», δήλωσε ένας εκπρόσωπός της

Η TUI αναμένει θετικό αντίκτυπο στις περιορισμένες επί του παρόντος πτήσεις της προς την Κίνα.

Πηγή: naftemporiki.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares