Τρίτη , 19 Ιανουαρίου 2021

Κίνδυνος για έλλειψη οξυγόνου στα νοσοκομεία – Η κυβέρνηση ακούει ;

Τον κώδωνα του κινδύνου έχει κρούσει η Ένωση Επιχειρήσεων Βιομηχανικών και Ιατρικών Αερίων Ελλάδος στην πολιτεία ήδη από τον Μάρτιο, αναφορικά με το διαθέσιμο ιατρικό οξυγόνο στη χώρα, φαίνεται όμως ότι απευθύνεται σε μη ευήκοα ώτα.

Η γεωμετρική αύξηση των καταναλώσεων στα  Νοσοκομεία, τις Κλινικές και τη Βιομηχανία στην Ελλάδα έχει περιορίσει δραστικά τη διαθεσιμότητα του οξυγόνου στην επικράτεια. Οξυγόνο χρησιμοποιείται όχι μόνο στις ΜΕΘ, αλλά και στις ΜΑΦ και στις απλές κλίνες. Η χρήση δε οξυγόνου αποτελεί ένα από τα πρώτα μέτρα που λαμβάνει το ιατρικό προσωπικό σε κρούσματα covid, καθώς η μείωση του κορεσμού οξυγόνου στον οργανισμό αποτελεί σύνηθες σύμπτωμα. δεν υπάρχει .

‘Ετσι, η Ένωση Επιχειρήσεων Βιομηχανικών και Ιατρικών Αερίων Ελλάδος απέστειλε προς  την Κυβέρνηση, όχι μία, όχι δύο αλλά ΤΡΕΙΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ που προειδοποιούσαν για την κατάσταση και ζητούσαν με συγκεκριμένες προτάσεις την άμεση λήψη μέτρων προς έγκαιρη πρόληψη του ζητήματος, ζητώντας μάλιστα συνάντηση με τους αρμόδιους υπουργούς για την έγκυρη κι έγκαιρη ενημέρωση.

Συγκεκριμένα, η Ένωση ανέφερε πως σε περίπτωση έλλειψης η Κυβέρνηση είτε θα προχωρήσει σε επίταξη (οπότε θα οδηγήσει σε ασφυξία την υπόλοιπη τοπική βιομηχανία και θα αναγκάσει τις εταιρίες παραγωγής στην Ελλάδα να προχωρήσουν σε περαιτέρω επενδύσεις έτσι ώστε να αναβαθμίσουν το Βιομηχανικό Οξυγόνο σε Ιατρικό ), είτε θα δοθεί έγκριση εισαγωγής από άλλες χώρες του εξωτερικού από μονάδες παραγωγής που δεν είναι εγκεκριμένες έως τώρα από τον Ε.Ο.Φ.. Για το λόγο αυτό εξάλλου πρότεινε συγκεκριμένη δέσμη μέτρων ήδη από τις 30.3.2020, ξανά στις 06.04.2020 και πάλι την 07.05.2020 με την Κυβέρνηση να αγνοεί συστηματικά τις προειδοποιήσεις!

Ας ελπίσουμε ότι η Κυβέρνηση θα ανταποκριθεί εγκαίρως στα αιτήματα της Ένωσης – τα οποία διευκολύνουν το δικό της έργο- και θα προλάβει να λάβει τα σχετικά μέτρα, πριν να είναι πολύ αργά.

Ακολουθούν συνημμένες οι επιστολές της Ένωσης Επιχειρήσεων Βιομηχανικών και Ιατρικών Αερίων Ελλάδος.

Επιστολή ΕΒΙΑΕ 30.3.2020

 

Επιστολή ΕΒΙΑΕ προς ΕΟΠΥΥ

 

Επιστολή ΕΒΙΑΕ προς Αρχές από 06.04.2020

ΓΕΡΑΣΙΜΟΥΛΑ ΣΤΑΜΟΥ

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares