Κυριακή , 27 Νοεμβρίου 2022

Κίνδυνος για ελλείψεις μπύρας από απεργία των εργαζομένων στη διανομή

Η απεργία θα εμποδίσει τις παμπ και τα υπόλοιπα καταστήματα να γεμίσουν τα κελάρια τους πριν την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου


Με ελλείψεις μπύρας απειλούνται οι παμπ, τα μπαρ και τα υπόλοιπα καταστήματα στη Βρετανία, καθώς οι εργαζόμενοι στη διανομή ετοιμάζονται για απεργία στα τέλη του μήνα.

Όπως ανακοίνωσε το σωματείο Unite, περίπου 1.000 εργαζόμενοι της GXO Logistics, που αντιπροσωπεύει περίπου το 40% των παραδόσεων μπύρας στη Βρετανία, έχουν προκηρύξει απεργία από τις 31 Οκτωβρίου μέχρι τις 4 Νοεμβρίου, διεκδικώντας καλύτερες αμοιβές.

Η απεργία έχει προγραμματιστεί λίγες εβδομάδες πριν την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου της FIFA, που θα πραγματοποιηθεί στο Κατάρ τον επόμενο μήνα.

«Η απεργία θα εμποδίσει τις παμπ και τα υπόλοιπα καταστήματα να γεμίσουν τα κελάρια τους πριν την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου», αναφέρει το σωματείο, προσθέτοντας ότι αν χρειαστεί οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, απεργία πραγματοποιούν μέχρι τις 22 Οκτωβρίου και οι εργαζόμενοι στο ζυθοποιείο της Anheuser-Busch InBev στο Samlesbury, μετά την κατάρρευση των διαπραγματεύσεων για τους μισθούς.

Πηγή: newmoney.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares