Σάββατο , 2 Ιουλίου 2022
Τελευταία Νέα

Κίνα: Ο Σι προειδοποιεί για την “ακατάλληλη” συσσώρευση πλούτου στην κινεζική οικονομία

 

Ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ προειδοποίησε για την “ακατάλληλη” συσσώρευση πλούτου και τον κίνδυνο που ενέχει για μια υγιή οικονομία σε αδημοσίευτες μέχρι πρότινος παρατηρήσεις του σε περιοδικό του Κομμουνιστικού Κόμματος, σύμφωνα με το Bloomberg.


Η Κίνα πρέπει να επεκτείνει την πραγματική οικονομία και να αποφύγει μια μαζική κατάσταση ανεργίας, δήλωσε ο Σι σε ομιλία του στις 8 Δεκεμβρίου στην ετήσια Κεντρική Διάσκεψη Οικονομικής Εργασίας, και δημοσιεύθηκε από το περιοδικό Qiushi την Κυριακή. Προειδοποίησε επίσης για την άτακτη επέκταση του κεφαλαίου, καθώς και για τους κινδύνους της χρηματοπιστωτικής αγοράς και της αγοράς ακινήτων.

Ο Σι τόνισε ότι ενώ η Κίνα δεν πρέπει να επιτρέψει στα “αρπακτικά του κεφαλαίου” να ενεργούν απερίσκεπτα, πρέπει να διασφαλίσει την ομαλή ανάπτυξη του κεφαλαίου και όχι απλώς να το ξεφορτωθεί. Δεν είναι σαφές γιατί το περιοδικό δημοσίευσε τις παρατηρήσεις περισσότερο από πέντε μήνες μετά την ομιλία.

Ο ηγέτης δήλωσε επίσης ότι οι χρηματοοικονομικοί κίνδυνοι είναι αποτέλεσμα της έλλειψης εποπτείας στη διακυβέρνηση των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, της χαλαρής διαχείρισης των τοπικών χρεών, της τυφλής επέκτασης των μεγάλων επιχειρήσεων και της υπερβολικής εξάρτησής τους από τη χρηματοοικονομική μόχλευση, της χρηματοοικονομικής απάτης, της διαφθοράς και της επιβράδυνσης της οικονομικής ανάπτυξης.

Η Κίνα θα πρέπει να μελετήσει πολιτικές για τη στήριξη των συγχωνεύσεων και εξαγορών μη εξυπηρετούμενων περιουσιακών στοιχείων από χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και οι τοπικές κυβερνήσεις θα πρέπει να αναζωογονήσουν τα υπάρχοντα περιουσιακά στοιχεία και να εκτονώσουν τους κινδύνους, δήλωσε ο Σι. Τόνισε επίσης την προσοχή στους κινδύνους που συνδέονται με τους κατασκευαστές ακινήτων.

Θα πρέπει επίσης να υπάρξει ένα εθνικό στρατηγικό σύστημα αποθεμάτων υλικών, ώστε να μπορεί να διασφαλίσει τη σταθερότητα σε κρίσιμες στιγμές, δήλωσε ο Σι.

Πηγή: capital.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares