Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Κικίλιας: Θα υπάρχει ιεράρχηση για το εμβόλιο, αλλά δεν θα είναι υποχρεωτικό – Τι θα γίνει με τις ευπαθείς ομάδες…

«Η Αγία Σοφία είναι η εμβληματικότερη εκκλησία της Ορθοδοξίας και ταυτόχρονα ένα παγκόσμιο μνημείο. Πάνω απ’ όλα όμως για εμάς είναι ένα εθνικό σύμβολο. Για αυτό μας στεναχωρεί, μας πονάει αυτό το οποίο έχει συμβεί» δήλωσε, σε συνέντευξή του εφ’ όλης της ύλης, σε τηλεοπτικό σταθμό, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας ενώ αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά σημείωσε:

«Ακούω με πολύ μεγάλη προσοχή τους εκάστοτε υπερασπιστές και αυτούς οι οποίοι στηρίζουν την προσπάθειά μας να περιχαρακώσουμε τα εθνικά μας δίκαια, είτε είναι οι Ευρωπαίοι εταίροι μας, είτε είναι οι Αμερικάνοι σύμμαχοί μας, είτε είναι το Ισραήλ. Θα ήθελα όμως να στείλω ένα ξεκάθαρο μήνυμα: ότι είμαστε αποφασισμένοι. Η ισχύς μας είναι αποτρεπτική, αλλά όποιος δοκιμάσει θα υποστεί τεράστιο κόστος.

Ο Πρωθυπουργός της χώρας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει υπάρξει ξεκάθαρος. Και επειδή οι πολιτικές πράξεις μετράνε περισσότερο από τα λόγια, θέλω να θυμίσω στους Έλληνες ότι όπως ήμασταν αποτελεσματικοί στον Έβρο και όπως ήμασταν αποτελεσματικοί στην κρίση του κορωνοϊού, έτσι θα είμαστε αποτελεσματικοί και σε όλες τις προκλήσεις οι οποίες μπορεί να προκύψουν».

Μιλώντας για τον κορωνοϊό, ο υπουργός Εξωτερικών επανέλαβε ότι «Κακώς υπάρχει εφησυχασμός» και συνέχισε λέγοντα: «Δεν θρηνήσαμε ανθρώπινες ζωές σε υπερθετικό βαθμό, όπως άλλες χώρες, που καταστράφηκαν κοινωνικά, πολιτικά, οικονομικά. Και αυτό ήταν μια πολύ μεγάλη επιτυχία για την χώρα. Θέλω να εξηγήσω, όμως, για μια ακόμη φορά ότι αυτό συνέβη διότι πειθαρχήσαμε όλοι σε οδηγίες καλά τεκμηριωμένες, εμπιστευτήκαμε το κράτος και την Πολιτεία και μας οδήγησε σε αυτό το πλαίσιο».

Σε ερώτηση για το αν είμαστε μπροστά σε ένα δεύτερο κύμα κορωνοϊού στη χώρα ο υπουργός Υγείας, στη συνέντευξή του, απάντησε: «Αυτή τη στιγμή δεν είμαστε μπροστά σε δεύτερο κύμα. Εάν πάψουμε να προσέχουμε και συνεχίσουμε να χαλαρώνουμε και αυτό επεκταθεί, τότε καταλαβαίνετε ότι μπορούν να αλλάξουν όλα τα δεδομένα»

Στόχος του υπουργείου Υγείας παραμένει η προστασία των ευπαθών ομάδων δήλωσε ο υπουργός Υγείας, τονίζοντας :«Αποδείξαμε ότι μπορούμε να το κάνουμε.Όταν και εφόσον έρθει εμβόλιο, θα υπάρχει ιεράρχηση αυτών οι οποίοι θα πρέπει να το κάνουν πρώτοι απ’ όλους και βέβαια αν υπάρξει δεύτερο κύμα του κορωνοϊού, και επειδή είναι δύσκολο να υπάρχει οριζόντιο lockdown, προσανατολιζόμαστε επίσης στην προστασία και δια του περιορισμού ενδεχομένως, αυτών των ευπαθών ομάδων.

Θα μελετήσουμε πώς θα μπορέσουμε να προστατεύσουμε τις ευπαθείς ομάδες. Αν πρέπει λοιπόν οι άνω των 65, να στέλνουν sms ή να συμπληρώνουν κάποιο έγγραφο ναι, θα το κάνουμε. Αν πρέπει να δώσουμε άδεια σε αυτούς οι οποίοι έχουν υποκείμενα νοσήματα στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, θα το κάνουμε. Θα προστατεύσουμε αυτούς που κινδυνεύουν».

zougla.gr

Shares