Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

Κίεβο: Νεκροί εκατοντάδες Ρώσοι στρατιώτες

Το ουκρανικό γενικό επιτελείο ανακοίνωσε την Τρίτη (3/01) πως οι δυνάμεις του σκότωσαν και τραυμάτισαν περίπου 500 Ρώσους στρατιώτες σε επίθεση στην περιφέρεια της Χερσώνας, στη νότια Ουκρανία.

Το Κίεβο ανέφερε συγκεκριμένα ότι «οι απώλειες του εχθρού είναι 500 νεκροί και τραυματίες», σχετικά με την επίθεση στο χωριό Τσουλακίβκα, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Στόχος ήταν, κατά το Κίεβο, στρατιωτικοί και εξοπλισμός.

Την ίδια γραμμή ακολουθεί και η Μόσχα η οποία ισχυρίστηκε ότι έπληξε στόχους στην περιφέρεια Ντονέτσκ, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, κάνοντας λόγο για πολλούς νεκρούς και τραυματίες, από την επίθεση.

Τονίζεται ότι είναι αδύνατο να επαληθευτούν αυτοί οι αριθμοί καθώς οι δύο αντιμαχόμενες πλευρές ανακοινώνουν συχνά πως καταφέρνουν βαριές απώλειες στους αντιπάλους τους στον πόλεμο, που διανύει τον ενδέκατο μήνα του.

Σύμφωνα με το ουκρανικό γενικό επιτελείο, ρωσικές μονάδες χτυπήθηκαν επίσης στο χωριό Φεντορίβκα την 1η Ιανουαρίου, όμως ο απολογισμός των θυμάτων δεν είναι ακόμη σαφής.

 

Τα δύο χωριά βρίσκονται στο νοτιοανατολικό τμήμα του Δνείπερου ποταμού, σε τομείς της Χερσώνας υπό ρωσική κατοχή.

Νωρίτερα χθες, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας αναθεώρησε προς το χειρότερο τον απολογισμό της επίθεσης της πρωτοχρονιάς στη Μακίιβκα, κάνοντας λόγο για 89 νεκρούς και ενοχοποιώντας τη χρήση κινητών τηλεφώνων από τους στρατιώτες που ήταν συγκεντρωμένοι σε κτίριο «εντός εμβέλειας των όπλων του εχθρού» παρότι αυτό ήταν «απαγορευμένο».

Η Ουκρανία έδωσε πολύ πιο βαρύ απολογισμό, έκανε λόγο για 400 νεκρούς και 300 τραυματίες.

 

cnn.gr

Shares