Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024

Κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Πώς θα καθίσουν οι «γαλαζοαίματοι» στη Μητρόπολη – Το πρωτόκολλο

Βασιλικές οικογένειες από 11 χώρες έχουν φτάσει στην Ελλάδα για την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα. Πώς θα καθίσουν με βάση το πρωτόκολλο στη Μητρόπολη κατά τη διάρκεια της εξοδίου ακουλουθίας.


Με 14 ιδιωτικές πτήσεις έφτασαν στην Ελλάδα μέλη βασιλικών οικογενειών από 11 χώρες για την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.

Στην τελετή αναμένεται να βρεθούν περισσότεροι από 180 καλεσμένοι. Το «παρών» θα δώσει σύσσωμη η βασιλική οικογένεια της Ισπανίας, ο ανιψιός του τέως βασιλιά Φίλιππος, η Λετίθια, αλλά και ο αυτοεξόριστος βασιλιάς Χουάν Κάρλος.

Η σορός του τέως μονάρχης θα βρίσκεται από τις 06:00 το πρωί στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης Αθηνών, ενώ για τις 12 είναι προγραμματισμένη η εξόδιος ακολουθία.

Πώς θα κάτσουν οι «γαλαζοαίματοι» στη Μητρόπολη
Στην πρώτη σειρά των καθισμάτων θα βρίσκεται η οικογένεια του τέως μονάρχη. Η σύζυγος του Κωνσταντίνου, Άννα Μαρία, οι γιοι του Παύλος, Νικόλαος και Φίλιππος και οι κόρες του Αλεξία και Θεοδώρα, η επίτιμη βασίλισσα της Ισπανίας Σοφία και η αδερφή της πριγκίπισσα Ειρήνη.

Αριστερά από την οικογένεια θα βρίσκονται τα βασιλικά ζεύγη, την Ισπανίας, Φίλιππος και Λετίθια, της Ολλανδίας, Γουλιέλμος Αλέξανδρος και Μάξιμα και ο Κάρολος Γουσταύος ΙΣΤ’ της Σουηδίας.

Ακόμα η Βασίλισσα Μαργαρίτα της Δανίας, ο Αλβέρτος και η Καρολίνα του Μονακό, ο Μέγας Δούκας του Λουξεμβούργου, Ερρίκος
Στη δεύτερη σειρά καθισμάτων, θα βρίσκονται πρώην βασιλείς και στην 3η σειρά, διάδοχοι των θρόνων.

 

newsbomb.gr

Shares