Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024

Κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Όλες οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις – Φρούριο η Αθήνα

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε οδικές αρτηρίες του κέντρου της Αθήνας τίθενται σε εφαρμογή σήμερα λόγω της κηδείας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου στην Ιερά Μητρόπολη Αθηνών.

Ειδικότερα, από τις 6:00 το πρωί έως και τις 14:00 διακόπτεται προσωρινά η κυκλοφορία των οχημάτων στους εξής δρόμους:

– Μητροπόλεως σε όλο το μήκος της,

– Αιόλου, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Ανδριανού και Ερμού,

– Ερμού, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Αιόλου και Αθηνάς.

 

Επιπλέον, εξεδόθη ΝΟΤΑΜ, σύμφωνα με την οποία απαγορεύονται οι πτήσεις drones από τις 04:00 έως τις 17.00 στον εναέριο χώρο του κέντρου της Αθήνας, της Τανάγρας, του Τατοΐου και στην περιοχή της Δεκέλειας.

Παράλληλα, drones και ελικόπτερα της Αστυνομίας θα δίνουν εικόνα στο επιχειρησιακό κέντρο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, ενώ αστυνομικές δυνάμεις θα έχουν παρουσία σε καίρια σημεία, με επίκεντρο τη Μητρόπολη Αθηνών και το Τατόι. 1.000 αστυνομικοί θα βρίσκονται επί ποδός, ενώ ιδιαίτερη προσοχή θα υπάρξει για την αυτοκινητοπομπή από το κέντρο της Αθήνας στο Τατόι. Οι αστυνομικές δυνάμεις που θα βρίσκονται έξω από το κτήμα Τατοΐου θα επιτρέπουν την είσοδο μόνο σε όσους έχουν ονομαστική πρόσκληση.

Υπενθυμίζεται ότι προχθες (14 Ιανουαρίου 2023) πραγματοποιήθηκε διευρυμένη σύσκεψη υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο στην Αίθουσα Π. Μπακογιάννης του υπουργείου αναφορικά με τα μέτρα τάξης, ασφάλειας και τροχαίας που επρόκειτο να ληφθούν λόγω της κηδείας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ελευθέριος Οικονόμου, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, Μιχαήλ Καραμαλάκης, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Σκούμας και Αξιωματικοί από τις Υπηρεσίες που εμπλέκονται στο σχεδιασμό και στην υλοποίηση των μέτρων. Στο πλαίσιο αυτό και λαμβάνοντας υπόψη τη σημασία του γεγονότος καθώς και το διεθνές ενδιαφέρον και τον αντίκτυπο για την εικόνα της χώρας, δόθηκαν οι κατάλληλες οδηγίες και κατευθύνσεις ενώ οριστικοποιήθηκε ο αριθμός των αστυνομικών δυνάμεων και μέσων που θα αναπτυχθούν, με σκοπό τη διασφάλιση της ομαλής διεξαγωγής του τελετουργικού.

Η ανάπτυξη και διαχείριση των αστυνομικών δυνάμεων θα πραγματοποιηθεί από τις κατά περίπτωση καθ’ ύλην αρμόδιες Υπηρεσίες, ενώ η εποπτεία των μέτρων ανατέθηκε στον Υπαρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας.

 

πρωτο θεμα

 

Shares