Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Χωρίς κάμερες στο σημείο ταφής

Η παρουσία σχεδόν όλων των βασιλέων ή μελών των Οίκων της Ευρώπης αναμένεται να τραβήξει το ενδιαφέρον των διεθνών μέσων και φωτογραφικών πρακτορείων


Όλα είναι έτοιμα για την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου στις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας στη Μητρόπολη Αθηνών. Η σορός του εκλιπόντος θα φύγει από το Ά Νεκροταφείο – όπου βρίσκεται – λίγο μετά τις 5:00 το πρωί της Δευτέρας και θα μεταφερθεί στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου για τον «αποχαιρετισμό» , από τις 6 μέχρι τις 10 το πρωί.

Λίγο πριν τις 12:00 η σορός θα μεταφερθεί στον κεντρικό ναό στην Μητρόπολη Αθηνών για την τέλεση της νεκρώσιμης ακολουθίας προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερωνύμου και όλων των μελών της Ιεράς Συνόδου δηλαδή και των 12 συνοδικών Μητροπολιτών.

Οι σχεδόν 190 επίσημοι προσκεκλημένοι θα προσέρχονται σε προκαθορισμένο χρόνο και θα μπαίνουν στη Μητρόπολη, αυστηρά με ονομαστική πρόσκληση.

Η παρουσία σχεδόν όλων των βασιλέων ή μελών των Οίκων της Ευρώπης αναμένεται να τραβήξει το ενδιαφέρον των διεθνών μέσων και φωτογραφικών πρακτορείων.
Η εξόδιος ακολουθία θα διαρκέσει περίπου μία ώρα και περίπου στη 1 μετά το μεσημέρι η σορός θα αναχωρήσει για το Τατόι, όπου η σορός του τέως βασιλιά θα ενταφιαστεί δίπλα στους προγόνους του.

Στο Τατόι το «μπλόκο» της ΕΛ.ΑΣ. θα βρίσκεται σε απόσταση δύο χιλιομέτρων από τα πρώην βασιλικά κτήματα, στην είσοδο της «Λεύκας» καθώς επιθυμία της οικογένειας είναι να μην υπάρχουν κάμερες στο σημείο ταφής.

Πηγή: pentapostagma.gr

Shares