Τρίτη , 3 Αυγούστου 2021

KIA: Οι πρώτες φωτογραφίες για το νέο Sportage

H KIA έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες φωτογραφίες του νέου Sportage αποκαλύπτοντας τον εξωτερικό και εσωτερικό σχεδιασμό του.

H KIA δημοσίευσε σήμερα τις πρώτες φωτογραφίες της ολοκαίνουργιας πέμπτης γενιάς Sportage που έρχεται να ενισχύσει τη θέση της στην ιδιαίτερα εμπορική κατηγορία των C-SUV. Παράλληλα η εταιρεία ανακοίνωσε πως το Σεπτέμβριο θα κάνει πρεμιέρα η έκδοση ευρωπαϊκών προδιαγραφών του μοντέλου που για πρώτη φορά στην ιστορία θα διαφέρει από τις εκδόσεις που κυκλοφορούν στις υπόλοιπες αγορές.

H KIA δημοσίευσε σήμερα τις πρώτες φωτογραφίες της ολοκαίνουργιας πέμπτης γενιάς Sportage που έρχεται να ενισχύσει τη θέση της στην ιδιαίτερα εμπορική κατηγορία των C-SUV. Παράλληλα η εταιρεία ανακοίνωσε πως το Σεπτέμβριο θα κάνει πρεμιέρα η έκδοση ευρωπαικών προδιαγραφών του μοντέλου που για πρώτη φορά στην ιστορία θα διαφέρει από τις εκδόσεις που κυκλοφορούν στις υπόλοιπες αγορές.

Το νέο KIA Sportage βασίζεται στο πάτωμα του Hyundai Tucson όμως υιοθετεί τη σχεδιαστική γλώσσα “Opposites United” την οποία εισήγαγε το ηλεκτρικό KΙΑ EV6. Το νέο Sportage αποτελεί καρπό συνεργασίας των σχεδιαστιών κέντρων της Kia σε Κορέα, Γερμανία, ΗΠΑ και Κίνα. Να θυμίσουμε πως υπεύθυνος σχεδιασμού της KIA είναι ο Karim Habib, με πρότερη καριέρα σε BMW και Infiniti.

KIA Sportage

Στη μάσκα ξεχωρίζουν τα φώτα LED με πολύ ιδιαίτερη υπογραφή τα οποία πλαισιώνουν τη γρίλια. Η τελευταία έχει το παραδοσιακό σχήμα Tiger Nose όμως το μεγαλύτερο μέρος είναι καλυμμένο με ένα μαύρο πάνελ που έχει ιδιαίτερη υφή. Χαμηλότερα στον προφυλακτήρα έχουμε τις εισαγωγές αέρα που έχουν διακοσμητικό σε απόχρωση αλουμινίου και ενσωματώνουν τους προβολείς ομίχλης LED.

KIA Sportage

Στο προφίλ το αμάξωμα είναι πιο μυώδες από την απερχόμενη γενιά με την χρωμιωμένη γραμμή παραθύρων να φτάνει μέχρι το πίσω παρμπρίζ. Οι τονισμένοι θόλοι των τροχών έχουν πλαστικά προστατευτικά σε μαύρη απόχρωση τα οποία συνεχίζονται στα μαρσπιέ και τους προφυλακτήρες δίνοντας SUV χαρακτήρα σε συνδυασμό με την αυξημένη απόσταση από το έδαφος και τις αναλογίες.

Kia Sportage

Στο πίσω μέρος οι τονισμένοι ώμοι καταλήγουν σε σύνθετα φώτα LED τα οποία ενώνονται με μια λεπτή λωρίδα ακολουθώντας τη σχεδιαστική τάση της εποχής. Το παρμπρίζ έχει ελαφρώς πιο έντονη κλίση και καλύπτεται από μια αεροτομή. Χαμηλώτερα στον προφυλακτήρα έχουμε ένα μεγάλο μαύρο πάνελ και διακοσμητική ποδιά/διαχύτη σε απόχρωση αλουμινίου.

Kia Sportage

Επιπλέον, η έκδοση X-Line έχει πιο περιπετειώδη εμφάνιση με σχεδιαστικές πινελιές στον προφυλακτήρα, τα μαρσπιέ και τις ράμπες οροφής.

KIA

Σημαντικά αναβαθμισμένη σχεδιαστικά και τεχνολογικά είναι η εικόνα στο εσωτερικό. Στο ταμπλό κυριαρχεί το ενιαίο ψηφιακό πάνελ που ενσωματώνει τον πίνακα οργάνων και την κεντρική οθόνη αφής στα πρότυπα του ηλεκτρικού Kia EV6, με δύο μεγάλους αεραγωγούς να το αγκαλιάζουν. Η ψηλά τοποθετημένη κεντρική κονσόλα με γυαλιστερή μαύρη επένδυση ενσωματώνει τα περισσότερα κουμπιά και τον περιστροφικό επιλογέα για το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων. Η KIA κάνει λόγο για υλικά υψηλής ποιότητας, έντονους συνδυασμούς χρωμάτων για τις επενδύσεις, λεπτομέρειες από χρώμιο και πρακτικούς γάντζους στις πλάτες των εμπρός καθισμάτων.

KIA

Όσον αφορά τα μηχανικά μέρη, περιμένουμε πως το KIA Sportage θα είναι διαθέσιμο σε ήπια υβριδικές, πλήρως υβριδικές και plug-in hybrid εκδόσεις με κίνηση στους εμπρός ή και στους τέσσερις τροχούς – όπως και το συγγενικό Hyundai Tucson.

Περισσότερες πληροφορίες για το μοντέλο που θα κυκλοφορήσει στην αγορά της Ευρώπης θα έχουμε στην επίσημη πρεμιέρα του τον Σεπτέμβριο του 2021. Μένει να δούμε αν και πόσο θα διαφέρει σε αισθητικό επίπεδο από την έκδοση που παρουσιάστηκε σήμερα.

Πηγή: drive.gr, ΚΙΑ

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares