Σάββατο , 4 Φεβρουαρίου 2023
Τελευταία Νέα

Κι όμως…Αμερικάνος μετέτρεψε σε οικεία το αεροπλάνο που μετέφερε τη σορό του Αριστοτέλη Ωνάση

Ένας Αμερικάνος εγκατέλειψε τις πόλεις και αποφάσισε να ζήσει σε ένα δάσος. Ωστόσο, ο άνδρας αυτός ήθελε από μικρό παιδί να ζήσει μέσα σε αεροπλάνο. Και τα κατάφερε… Μάλιστα, συνέδεσε τη μοναδική ιστορία του με τον Έλληνα μεγιστάνα Αριστοτέλη Ωνάση.

Πώς όμως συνδέεται ο Αριστοτέλης Ωνάσης; Όλα ξεκίνησαν, όταν ο Αμερικάνος βρήκε στην Ελλάδα το αεροπλάνο που έψαχνε και μέσα από μια δαιδαλώδη διαδικασία κατάφερε να το μεταφέρει μέχρι το Όρεγκον των ΗΠΑ και να το μετατρέψει σε σπίτι.

Συγκεκριμένα, ο άνδρας, ηλεκτρολόγος μηχανικός στο επάγγελμα, το 1999 απευθύνθηκε σε εταιρεία διάσωσης αεροπλάνων.

Μετά από μήνες κατάφερε να βρει το Boeing 727 των 200 θέσεων στην Ελλάδα και το αγόρασε έναντι 100.000 δολαρίων.

Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη πρόκειται, το Boeing 727 που έγινε σπίτι δεν είναι ένα απλό αεροπλάνο, αλλά το αεροσκάφος που μετέφερε τη σορό του Αριστοτέλη Ωνάση από το Παρίσι, ώστε ο Έλληνας κροίσος να ταφεί στην Ελλάδα, μετά το θάνατό του το 1975. Άνηκε στο στόλο της Ολυμπιακής, ενώ μέχρι σήμερα διακρίνεται το σήμα της.

Το αεροπλάνο πέταξε από την Ελλάδα στο Όρεγκον. Εκεί, αφαίρεσαν τους κινητήρες και το διαμόρφωσαν έτσι ώστε να είναι κατοικήσιμο. Στη συνέχεια ρυμουλκήθηκε στο οικόπεδο του Campbell, μέσω από τους δρόμους και το κέντρο του Χίλμσπορο. Η διαδικασία αυτή κόστισε παραπάνω από το ίδιο το αεροπλάνο, αφού έφτασε τα 120.000 ευρώ.

Ακολούθησε η ανακαίνιση που διήρκησε 2 χρόνια… Ο 73χρονος σήμερα Campbell ξόδεψε άλλα 15.000 δολάρια για να μετατρέψει το αεροπλάνο σε σπίτι. Πρόσθεσε ένα αυτοσχέδιο ντους, έναν νιπτήρα, ένα φορητό πλυντήριο, ψυγείο και ένα καρότσι σερβιρίσματος από ένα άλλο αεροπλάνο, το οποίο χρησιμοποιεί σαν ντουλάπι για τα τρόφιμά του.

Ωστόσο, κάθε μήνα πρέπει να δίνει συνολικά 370 δολάρια, 220 σε φόρους και άλλα 150 περίπου σε ρεύμα και νερό.

 

newsit.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares