Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Καιρός ΤΩΡΑ: Κυκλώνει την Αττική η κακοκαιρία – Προσοχή τις επόμενες ώρες (Χάρτες)

Καιρός: Οι βροχές και οι καταιγίδες θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του νέχου «χτυπήματος» κακοκαιρίας…

Σε πλήρη ισχύ βρίσκεται το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που έχει εκδώσει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Οι καταιγίδες αναμένονται από στιγμή σε στιγμή στην Αττική, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της ΕΜΥ.

Ο καιρός στην Αττική θα αρχίσει να χαλάει από τα δυτικά και με βάση την παρούσα κατάσταση από την εικόνα του δορυφόρου των ραντάρ και των τελευταίων προγνωστικών, θα έχουμε έναρξη φαινομένων στην Αττική σε λίγη ώρα και στη συνέχεια θα έχουμε και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και βόρεια με Α-ΒΑ, αναφέρει χαρακτηριστικά η ΕΜΥ.

https://twitter.com/EmyEmk/status/1180044109454684160?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1180044109454684160&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.newsbomb.gr%2Fkairos%2Fstory%2F1017858%2Fkairos-tora-kyklonei-tin-attiki-i-kakokairia-prosoxi-tis-epomenes-ores-xartes

Με βάση την παρούσα κατάσταση απο την εικόνα του δορυφόρου των ραντάρ και των τελευταίων προγνωστικών , θα έχουμε έναρξη φαινομένων στην Αττική (στα δυτικά σε μισή περίπου ώρα) και στη συνέχεια θα εχουμε και καταιγίδες κυρώς στα δυτικά και βόρεια με Α-ΒΑ κίνηση (τελευταια φωτο).

Έρχεται και λασποβροχή

Το μέτωπο αυτό, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, αναμένεται να κινηθεί αργά προς τα ανατολικά και να «σαρώσει» σχεδόν το σύνολο της χώρας με εξαίρεση την Κρήτη.

Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι ισχυρά και σε ορισμένες περιπτώσεις θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και πολύ ενισχυμένους ανέμους.

Δείτε τους χάρτες:

Παράλληλα, αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα, με συνέπεια να εμφανιστεί το φαινόμενο των λασποβροχών. Μετά τη διέλευση του μετώπου, η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ αντίθετα πολύ υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες αναμένονται στη Βόρεια Κρήτη.

newsbomb.gr

Shares