Κυριακή , 29 Νοεμβρίου 2020
Τελευταία Νέα

Καιρός: Στα λευκά πολλές περιοχές της βόρειας Ελλάδας και η Πάρνηθα…

Καιρός: Στα λευκά πολλές περιοχές της βόρειας Ελλάδας και η Πάρνηθα...

Αντιολισθητικές αλυσίδες είναι απαραίτητες σε τμήματα του επαρχιακού οδικού δικτύου του νομού Ημαθίας, συμπεριλαμβανομένων των δρόμων που οδηγούν στα δύο χιονοδρομικά κέντρα…

Στα λευκά «ντύθηκαν» πολλές πόλεις της βόρειας Ελλάδας, με τη θερμοκρασία να πέφτει απότομα και το ψύχος να κάνει για τα καλά την επέλασή του.

Στη Θράκη χιονοπτώσεις σημειώθηκαν ακόμη και σε πεδινές περιοχές.

Παράλληλα, αρνητικές ελάχιστες θερμοκρασίες και παγετός καταγράφηκαν σχεδόν στο σύνολο της δυτικής Μακεδονίας, ενώ κοντά στους μηδέν βαθμούς πλησίασε η ελάχιστη θερμοκρασία και σε πολλές ακόμη περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης.

Καιρός: Στα λευκά πολλές περιοχές της βόρειας Ελλάδας και η Πάρνηθα...

Στα ορεινά των Τρικάλων η έντονη χιονόπτωση ξεκίνησε από το βράδυ της Τρίτης.

 

Στο χιονοδρομικό κέντρο Περτουλίου, άρχισε να χιονίζει από τις 5:30 περίπου τα ξημερώματα της Τετάρτης, ενώ πριν έβρεχε ασταμάτητα.

Αντιολισθητικές αλυσίδες είναι απαραίτητες σε τμήματα του επαρχιακού οδικού δικτύου του νομού Ημαθίας, συμπεριλαμβανομένων των δρόμων που οδηγούν στα δύο χιονοδρομικά κέντρα.

Σύμφωνα με τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας αλυσίδες χρειάζεται να τοποθετηθούν από τους οδηγούς στα οχήματα που κινούνται στην επαρχιακή οδό Βέροιας- Σελίου, από το 18ο χιλιόμετρο έως το χιονοδρομικό κέντρο και από το 10ο χλμ της επαρχιακής οδού Νάουσας– Τριών Πέντε Πηγαδιών έως το ομώνυμο χιονοδρομικό κέντρο.

Αλυσίδες είναι απαραίτητες από το 20ο έως το 43ο χλμ του επαρχιακού δρόμου Βέροιας – Δασκίου όπως επίσης και στην παλαιά εθνική οδό Βέροιας – Κοζάνης (μέσω Καστανιάς), από το 160ο ώς το 98ο χιλιόμετρο. Χωρίς αντιολισθητικές αλυσίδες διεξάγεται πλέον η κυκλοφορία στα τμήματα του οδικού δικτύου της ορεινής Χαλκιδικής όπου το πρωί είχε χιονίσει.

Στην Αττική χιονίζει στην Πάρνηθα σε μεγάλο υψόμετρο.

Περιοχές στα ορεινά του νομού Θεσσαλονίκης, όπως ο Χορτιάτης και το Φίλυρο έχουν ντυθεί στα λευκά.

Με χιονοπτώσεις πέρασε η νύχτα και στην ορεινή Χαλκιδική. Στην Αρναία και τα γύρω ορεινά χωριά, η εικόνα ήταν πανέμορφη με το στολισμένο χωριό να «ντύνεται» στα άσπρα.

Τα πρώτα χιόνια του φετινού χειμώνα έκαναν την εμφάνισή τους στο Πήλιο, με τους κατοίκους στο βουνό των Κενταύρων να ξυπνούν το πρωί στα… λευκά.

Καιρός: Στα λευκά πολλές περιοχές της βόρειας Ελλάδας και η Πάρνηθα...

Δεν προσήλθαν στα σχολεία την Τετάρτη οι μαθητές των οικισμών του ορεινού όγκου του δήμου Σουφλίου στον Έβρο, με απόφαση της δημοτικής Αρχής, λόγω της έντονης χιονόπτωσης.

protothema.gr

 

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares