Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

Καιρός: Σφοδρές καταιγίδες και ισχυροί άνεμοι τις επόμενες ώρες – Πού θα “χτυπήσει” η κακοκαιρία…

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός τις επόμενες ώρες, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ).


Ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση στα δυτικά, όπου θα ενταθούν οι βροχές και οι καταιγίδες και στη διάρκεια της Κυριακής βαθμιαία θα επεκταθούν στα βόρεια και στη συνέχεια στα περισσότερα τμήματα της χώρας.
Τα φαινόμενα τις μεσημεριανές ώρες θα είναι έντονα στην Ήπειρο και στο Βόρειο Ιόνιο, ενώ από τις απογευματινές ώρες στη Δυτική Στερεά, στη Δυτική Πελοπόννησο, στη Θράκη και αργότερα στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Εκτιμώμενο αθροιστικό ύψος βροχής από την Κυριακή 22/12 έως και τις βραδινές ώρες της Δευτέρας 23/12/2019. Με κύκλο αναφέρονται οι περιοχές όπου αναμένονται τα έντονα φαινόμενα.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, οι βροχές και οι καταιγίδες στα δυτικά θα συνεχιστούν και τη Δευτέρα, ενώ τα φαινόμενα θα επηρεάσουν κυρίως τα κεντρικά και νότια τμήματα της χώρας. Παράλληλα, ιδιαίτερα ενισχυμένοι θα πνέουν οι νοτιοδυτικοί άνεμοι στα πελάγη, με εντάσεις όπου θα φτάνουν τα οκτώ μποφόρ και τοπικά στο Αιγαίο τα εννέα μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο θα πνέουν σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις επτά-οκτώ μποφόρ, όπου βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς τοπικά έως πολύ θυελλώδεις εννέα μποφόρ.

Εκτιμώμενες μέγιστες εντάσεις ανέμων κατά τη διάρκεια της Κυριακής 22/12/2019.


Οι νοτιοδυτικοί και δυτικοί θυελλώδεις άνεμοι στα πελάγη, σύμφωνα με το EAA-meteo, θα προκαλέσουν πολύ μεγάλο κυματισμό, δημιουργώντας ενδεχομένως προβλήματα τόσο στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, όσο και στις παραθαλάσσιες περιοχές.

Σύμφωνα με το κυματικό αριθμητικό μοντέλο WAM του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, το σημαντικό ύψος των κυμάτων στο Βορειοανατολικό Αιγαίο τις απογευματινές ώρες της Κυριακής θα φτάσει περίπου τα πέντε μέτρα, ενώ στο Νότιο Ιόνιο τις πρωινές ώρες της Δευτέρας θα φτάσει περίπου τα έξι μέτρα.

Ο καιρός σήμερα σύμφωνα με την ΕΜΥ
Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές οι οποίες γρήγορα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά από τις μεσημβρινές ώρες στην ανατολική και πρόσκαιρα την κεντρική Μακεδονία και από το μεσημέρι βαθμιαία και στη Θράκη. Βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων από το βράδυ στη Μακεδονία. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά τις βραδινές ώρες.

Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 6 και στα ανατολικά 7 τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το βράδυ και από τα δυτικά.

Θερμοκρασία: Από 09 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από τις πρώτες πρωινές ώρες στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και από το απόγευμα στη δυτική Πελοπόννησο, θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια ορεινά τις βραδινές ώρες.

Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 6 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ που από το απόγευμα βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές που βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες.

Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 6 με 7 και στα ανατολικά και νότια τοπικά 8 μποφόρ με τάση εξασθένησης τη νύχτα στα βόρεια.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

 

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές που από το μεσημέρι βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες οι οποίες στις Κυκλάδες από το βράδυ θα είναι πρόσκαιρα ισχυρές.
Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 6 με 7 και στις Κυκλάδες τοπικά 8 μποφόρ. Βαθμιαία από το απόγευμα θα ενισχυθούν στα 7 με 8 και στις Κυκλάδες θα φτάσουν τοπικά τα 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές που από το απόγευμα βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 6 με 7 και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου τοπικά 8 μποφόρ. Βαθμιαία από το απόγευμα θα ενισχυθούν και θα φτασουν τα 7 με 8 και τοπικά στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου τα 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην Αθήνα
Αττική
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές που βαθμιαία θα ενταθούν και από το μεσημέρι θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες.

Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 6 με 7 και βαθμιάια από το μεσημέρι στα ανατολικά και νότια τοπικά 8 μποφόρ, με εξασθένηση τη νύχτα.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην Θεσσαλονίκη
Θεσσαλονίκη
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές που γρήγορα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες οι οποίες από τις μεσημβρινές ώρες θα είναι πρόσκαιρα ισχυρές. Βαθμιαία εξασθένση των φαινομένων το βράδυ.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το βράδυ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

 

πρωτο θεμα

Shares