Παρασκευή , 19 Αυγούστου 2022
Τελευταία Νέα

Κέρκυρα: Με 8 χρόνια φυλάκισης τιμωρήθηκε ο 52χρονος παιδόφιλος δάσκαλος

Στον 52χρονο αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά – Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες – Όπως κατήγγγειλαν οι γονείς των θυμάτων, ο δάσκαλος προσπαθούσε να πείσει τις ανήλικες να συνευρεθούν ερωτικά μαζί του – Οι αποτρόπαιες πράξεις σημειώθηκαν το 2016.

Ποινή οκταετούς φυλάκισης επιβλήθηκε στον 52χρονο δάσκαλο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Κέρκυρα για ασέλγεια σε βάρος δύο μαθητριών του, το 2016, όταν εκείνες ήταν 9 και 12 ετών. O καταδικασθείς, από την πλευρά του, αρνείται τις κατηγορίες και δια μέσω του συνηγόρου του κάνει λόγο για παρεξήγηση.

 

Στον δάσκαλο αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά πρότερου σύννομου βίου.

Την περασμένη Δευτέρα, ο κατηγορούμενος κάθισε στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσπρωτίας και αναβίωσαν οι μνήμες από τις εφιαλτικές στιγμές που έζησαν οι ανήλικες.

 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι γονείς των θυμάτων είχαν κατηγορήσει τον δάσκαλο για γενετήσιες πράξεις κατά συρροή.

Ειδικότερα, ο 52χρονος φέρεται να έβαλε τη μικρότερη από τις δύο μαθήτριες να καθίσει στα γόνατά του και τη θώπευε στα οπίσθια, τα γεννητικά της όργανα και τα λοιπά σημεία του σώματός της. Παρόμοια ήταν η νοσηρή τακτική που ακολούθησε και στο μεγαλύτερης ηλικίας θύμα του καθώς παρενόχλησε τη 12χρονη στην περιοχή του στήθους και των γεννητικών οργάνων τουλάχιστον τρεις φορές.

Μάλιστα, ο καταδικασθείς δάσκαλος είχε ζητήσει από τη μια ανήλικη να του δείξει τα γεννητικά της όργανα, να θωπεύσει τα δικά του και να έρθουν σε σεξουαλική επαφή.

Οι Αστυνομικές Αρχές του νησιού ενημερώθηκαν ύστερα από έγκληση της μητέρας του ενός εκ των ανήλικων θυμάτων ενώ την ίδια ημέρα, διατάχθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Κέρκυρας η καταγραφή δραστηριότητας του εκπαιδευτικού με τεχνικά μέσα προκειμένου να εξακριβωθεί η τέλεση των καταγγελλόμενων πράξεων με τη χρήση βιντεοληπτικού υλικού καταγραφής εικόνας και ήχου.Στη συνέχεια, διεξήχθη κατ’ οίκον έρευνα στο σπίτι του κατηγορούμενου προκειμένου να συλλεχθούν τα αναγκαία αποδεικτικά στοιχεία για τις ασελγείς πράξεις.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσπρωτίας ύστερα από έξι χρόνια, αποφάσισε να τιμωρήσει τον 52χρονο δάσκαλο με οκτώ χρόνια κάθειρξης.

 

protothema.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares