Τετάρτη , 30 Νοεμβρίου 2022

Κέρδη στην Ασία εν αναμονή των αποφάσεων της Fed

Με θετικό πρόσημο κινούνται τα ασιατικά χρηματιστήρια καθώς οι επενδυτές προετοιμάζονται για τις αποφάσεις της αμερικανικής Federal Reserve στα επιτόκια της καθώς συνεχίζει την προσπάθεια της να αντιμετωπίσει το χειρότερο ράλι του πληθωρισμού τα τελευταία 40 χρόνια.

Ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei 225 σημειώνει μικρές απώλειες 0,06% στις 27.663,39 μονάδες.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng σημειώνει άλμα 2,4%, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite κερδίζει 1,15%.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας σημειώνει οριακά κέρδη, ενώ στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 κερδίζει 0,1%.

Η διήμερη συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής της Fed ολοκληρώνεται σήμερα με τους επενδυτές να περιμένουν άλλη μια αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης. Αυτή θα είναι η έκτη αύξηση από την αρχή του χρόνου και η τέταρτη διαδοχική αύξηση κατά 75 μονάδες καθώς η τράπεζα παλεύει να θέσει υπό έλεγχο των χειρότερο πληθωρισμό των τελευταίων τεσσάρων δεκαετιών.

Οι επενδυτές ελπίζουν αυτή να είναι η τελευταία αύξηση κατά 75 μονάδες και η κεντρική τράπεζα να συνεχίσει τον Δεκέμβριο και το επόμενο έτος με μικρότερες αυξήσεις των επιτοκίων της, ενσωματώνοντας στην πολιτική της και τη μεγάλη επιβράδυνση της αμερικανικής οικονομίας λόγω της ραγδαίας σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής. Σε αυτό το πλαίσιο, όλα τα βλέμματα θα στραφούν σήμερα στις δηλώσεις του επικεφαλής της Fed, Τζερόμ Πάουελ στη συνέντευξη Τύπου, για ενδείξεις σχετικά με τις επόμενες κινήσεις της κεντρικής τράπεζας.

Πηγή: capital.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares