Δευτέρα , 30 Ιανουαρίου 2023

Κέρδη στα ασιατικά χρηματιστήρια

Ανοδικά κινούνται τα περισσότερα χρηματιστήρια στην περιοχή Ασίας – Ειρηνικού την Τετάρτη, σε συντονισμό με τα κέρδη της Wall για δεύτερη ημέρα, με τους επενδυτές να ετοιμάζονται για άλλη μια αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων της Fed σήμερα.

Ειδικότερα, ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ προσθέτει 0,6%, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο Shenzhen υποχωρεί κατά 0,2% και ο Shanghai Composite σημειώνει οριακές απώλειες πέριξ του 0,1%, καθώς οι παράγοντες της αγοράς βρίσκονται σε αναμονή μιας σημαντικής συνεδρίασης για την οικονομική πολιτική που φέρεται να έχει καθυστερήσει λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων κορονοϊού..

Στην Ιαπωνία, ο Nikkei 225 κερδίζει 0,72% και ο Topix σημειώνει άνοδο 0,6%. Στη Νότια Κορέα, ο Kospi σκαρφαλώνει άνω του 1% και στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 καταγράφει κέρδη 0,67%.

Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα άλλη μια αύξηση των επιτοκίων της, καθώς συνεχίζει την προσπάθεια της να ελέγξει τον πληθωρισμό, περιορίζοντας ωστόσο το ύψος της αύξησης στις 50 μονάδες βάσης μετά από τέσσερις διαδοχικές αυξήσεις κατά 75 μονάδες.

Την Πέμπτη θα ακολουθήσουν η Τράπεζα της Αγγλίας και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα με αυξήσεις των επιτοκίων τους κατά επίσης κατά 50 μονάδες, όπως εκτιμούν οι αναλυτές.

Στο μεταξύ, η Morgan Stanley αύξησε τις εκτιμήσεις της για την οικονομία της Κίνας το 2023 σε σημείωμα που δημοσίευσε το πρωί της Τετάρτης στην Ασία, προβλέποντας αύξηση του ΑΕΠ στο 5,4%. Στην προηγούμενη εκτίμησή του ο οίκος έκανε εκτίμηση για ανάπτυξη στο 5%.

“Η τοποθέτηση των επενδυτών στα περιουσιακά στοιχεία της Κίνας είναι ακόμη χαμηλή και αυτή η ανάκαμψη δεν έχει αποτιμηθεί πλήρως στις αγορές μετοχών και συναλλάγματος”, αναφέρεται στο σημείωμα, προσθέτοντας ότι η ανοδική αναθεώρηση αντανακλά την ανάκαμψη της δραστηριότητας που προβλέπεται να έρθει νωρίτερα του αναμενόμενου.

Πηγή: capital.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares