Τετάρτη , 5 Οκτωβρίου 2022
Τελευταία Νέα

Κέρδη για το πετρέλαιο

Σε ανοδικό έδαφος ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Δευτέρας οι τιμές του αργού, καθώς οι επενδυτές παρακολουθούν το αδιέξοδο στις συνομιλίες για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, κάτι που φαίνεται να απομακρύνει το ενδεχόμενο να επιστρέψει σύντομα η Τεχεράνη στις διεθνείς αγορές.

Η Γαλλία, η Βρετανία και η Γερμανία εξέφρασαν το σαββατοκύριακο τις “σοβαρές τους ανησυχίες” για τις προθέσεις του Ιράν όσον αφορά την αναβίωση της πυρηνικής συμφωνίας του 2015. Αποτυχία να καταλήξουν οι διαπραγματεύσεις σε συμφωνία θα κρατήσει το ιρανικό πετρέλαιο μακριά από τις παγκόσμιες αγορές, περιορίζοντας την προσφορά.

Το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Οκτωβρίου σκαρφάλωσε σήμερα 99 cents ή 1,1% και έκλεισε στα 87,78 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Αυτό είναι το υψηλότερο κλείσιμο από τις 31 Αυγούστου.

Το Brent ενισχύθηκε κατά 1,16 δολ. ή 1,3% στα 94,00 δολ. το βαρέλι.

Ώθηση στο κλίμα έδωσαν και τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η αμερικανική Υπηρεσία Ενέργειας, σύμφωνα με τα οποία τα έκτακτα αποθέματα πετρελαίου υποχώρησαν κατά 8,4 εκατ. βαρέλια στα 434,1 εκατ. βαρέλια για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 9 Σεπτεμβρίου. Αυτό είναι το χαμηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 1984.

Πηγή: capital.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares