Τετάρτη , 8 Φεβρουαρίου 2023

«Κεραυνοί» από τον Επίτιμο Αρχηγό ΓΕΣ: «Η ΕΥΠ πρέπει να προστατεύει τους Στρατηγούς, όχι να τους παρακολουθεί!»

Βολές κατά της κυβέρνησης για τις παρακολουθήσεις Στρατηγών

Ξεκάθαρες βολές κατά της κυβέρνησης που παρακολουθούσε τους Στρατηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων μέσω της ΕΥΠ εξαπέλυσε ο Στρατηγός ε.α και Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ, Γεώργιος Καμπάς.

Σε τηλεοπτική του παρέμβαση ο Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ τόνισε: «Η ΕΥΠ όφειλε να προστατεύει όλους αυτούς που παρακολουθούσε. Μιλάω για τους αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων και των Κλάδων βεβαίως» δήλωσε στο Kontra24 μετά τις αποκαλύψεις του Documento ότι το Μαξίμου παρακολουθούσε τους Στρατηγούς.

Ο ίδιος έθεσε ζήτημα εθνικής ασφάλειας και διερωτήθηκε: «σε ποια χέρια μπορεί να έφτασαν οι υποκλαπείσες συνομιλίες των στρατηγών».

Όπως επισήμανε για την ΕΥΠ: «Mέσα στην αποστολή της είναι και η αντικατασκοπεία. Δηλαδή η προσπάθεια και δράσις έτσι ώστε να προστατεύονται όλοι οι θεσμοί και οι παράγοντες και οι διοικητικοί παράγοντες του Κράτους, από τις κατασκοπευτικές δραστηριότητες ξένων κρατών».

Μάλιστα, τόνισε: «σε περίοδο πολέμου εάν συλληφθεί κάποιος ο οποίος παρακολουθεί τις στρατιωτικές επικοινωνίες ή τις επικοινωνίες των διοικητών των μειζόνων σχηματισμών και των Αρχηγών, ξέρετε ότι στον στρατιωτικό ποινικό κώδικα είναι εσχάτη προδοσία» είπε και σημείωσε με νόημα: «Πενήντα χρόνια μετά ξαναζούμε παρακολουθήσεις στρατηγών και πράγματα για τα οποία κάποτε γελούσαμε».

newsbreak.gr
Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares