Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024

«Κεραυνοί» Σπ.Σφέτα στον FOCUS FM: Δεν ξέρουν με ποιόν μπλέξανε, φεύγοντας θα βγάλω στη «φόρα» όσα πέτυχα στην επιτροπή για τα σκοπιανά βιβλία και θα γίνουν “viral”…(ΗΧΗΤΙΚΟ)

Οργισμένος από το παρασκήνιο, που, όπως λέει, τον θέλει να τελεί υπό παραίτηση, χωρίς ο ίδιος να έχει τέτοια πρόθεση, ούτε να έχει ενημερωθεί για κάτι τέτοιο, εμφανίστηκε σε συνέντευξή του στον FOCUS FM 103.6, ο Πρόεδρος του ελληνικού τμήματος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για τα σχολικά βιβλία, που προέκυψε από τη Συμφωνία των Πρεσπών και καθηγητής του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του ΑΠΘ, Σπυρίδων Σφέτας…

Μιλώντας στην εκπομπή «FOCUS στη 1» με το Στέφανο Δαμιανίδη, ο κ.Σφέτας μίλησε για «αβελτηρία» από ελληνικής πλευράς όσον αφορά το έργο της επιτροπής, που έχει να συνεδριάσει από το Μάρτιο του 2019. «Όσο αφήνεις τα πράγματα, οι άλλοι ενθαρρύνονται», τόνισε ο κ.Σφέτας και πρόσθεσε, ότι έπρεπε να έχουν συγκροτηθεί ήδη συντακτικές επιτροπές για να καταγράψουν τις παρατηρήσεις της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για τα σχολικά εγχειρίδια των Σκοπίων.

«Ακούγεται, ότι θέλουν να αλλάξουν την επιτροπή. Αν συμβεί αυτό, αποχωρώ και δημοσιεύω τι πετύχαμε», τόνισε ο κ.Σφέτας και πρόσθεσε «δεν με πήραν τηλέφωνο, αν γίνει αυτό το «έγκλημα» παραιτούμαι οικειοθελώς, αφού δημοσιεύσω τι έχω πετύχει και θα γίνει viral. Με θεωρούσαν «παραιτημένο», όπερ άτοπον», σημείωσε με νόημα ο κ.Σφέτας.

Άφησε μάλιστα αιχμές, ότι είναι «έτοιμοι» αντικαταστάτες της επιτροπής, κάνοντας λόγο για πληροφορία, ότι υπάρχουν άνθρωποι της Παμμακεδονικής Ένωσης της Νέας Υόρκης, που «νομίζουν, ότι τους πήρα τη δουλειά». «Δεν ξέρουν με ποιόν μπλέξανε, δε θα παραιτηθώ αβρόχοις ποσίν», επεσήμανε ο καθηγητής του ΑΠΘ, προσθέτοντας, ότι σε μία τέτοια περίπτωση «αυτοί, που θα χαρούν θα είναι η άλλη πλευρά, γιατί δε θα έχουν δυναμικό αντίπαλο».

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του κ.Σπ.Σφέτα στον FOCUS FM, εδώ:

 

Shares