Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Κεραμέως: Στόχος να ανοίξουν τα σχολεία το συντομότερο δυνατόν – Περιμένουμε τις εισηγήσεις των ειδικών

Το άνοιγμα των σχολείων, για δια ζώσης μαθήματα, αποτελεί προτεραιότητα του υπουργείου Παιδείας, δήλωσε στην ΕΡΤ, η υπουργός Νίκη Κεραμέως…

Τη στιγμή που θεωρείται πλέον βέβαιη η παράταση του lockdown, η υπουργός Παιδείας επανέλαβε ότι αναμένονται οι σχετικές εισηγήσεις της επιτροπής επιστημόνων για τα σχολεία, καθώς «τίποτα δεν αντικαθιστά τη δια ζώσης διδασκαλία. Η προσπάθεια που γίνεται είναι να ανοίξουν τα σχολεία το συντομότερο δυνατόν» επισήμανε η κυρία Κεραμέως.

«Περιμένουμε τα επιδημιολογικά δεδομένα, θα ακούσουμε τους ειδικούς και θα ληφθούν οι αποφάσεις» ανέφερε χαρακτηριστικά, μιλώντας στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ.

Πάντως, η υπουργός Παιδείας τόνισε ότι η Ελλάδα είναι από τις λίγες χώρες που πραγματοποιείται καθολική τηλεκπαίδευση. «Παρά τα τεχνικά ζητήματα των πρώτων ημερών, τα μαθήματα προχωρούν κανονικά, από τα νηπιαγωγεία έως τα Λύκεια, και καλύπτεται η ύλη καθημερινά», υπογράμμισε η κυρία Κεραμέως.

Υπενθυμίζεται ότι από σήμερα -νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά- ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών 2021.

Πηγή: iefimerida.gr

Shares