Κυριακή , 25 Ιουλίου 2021

Κεραμέως: Πιθανότατα στις 7 Σεπτεμβρίου ανοίγουν τα σχολεία – Πότε θα κλειδώσει η απόφαση…

Την 1η Σεπτεμβρίου θα κλειδώσει η ημερομηνία έναρξης της σχολικής χρονιάς. Τα τμήματα θα λειτουργήσουν με όλους τους μαθητές, εξήγησε η υπουργός Παιδείας…

«Πιθανότατα στις 7 Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά για όλες τις βαθμίδες», δήλωσε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, παρουσιάζοντας το πλαίσιο έναρξης και λειτουργίας της νέας σχολικής χρονιάς, το απόγευμα της Δευτέρας.

Σύμφωνα με τον υπουργό, η 7η Σεπτεμβρίου κρίνεται ως τώρα η πιο πιθανή ημερομηνία έναρξης, ωστόσο δεν αποκλείεται να δοθεί παράταση. «Την οριστική απόφαση θα τη λάβουμε την 1η Σεπτεμβρίου», ανακοίνωσε η κυρία Κεραμέως, απευθύνοντας έκκληση στους γονείς να επιστρέψουν μαζί με τα παιδιά τους από τις διακοπές μέχρι τα τέλη Αυγούστου.

Τα τμήματα θα λειτουργήσουν με όλους τους μαθητές, εξήγησε η υπουργός.

«Η απόφαση για υποχρεωτική χρήση της μάσκας σε καιρό πανδημίας είναι σαν την αυτονόητη υποχρέωση τα παιδιά μας να φοράνε ζώνη στο αυτοκίνητο ή να κάθονται σε ειδικό κάθισμα, σαν την αυτονόητη υποχρέωση να εμβολιάζουμε τα παιδιά μας», τόνισε η υπουργός Παιδείας.

Η υπουργός ανέφερε επίσης ότι το υπουργείο πορεύεται με γνώμονα το καλό των παιδιών και χαρακτήρισε «χρέος» το να είναι τα παιδιά στο σχολείο.

«Η μάσκα είναι ασπίδα προστασίας για τα παιδιά μας και για τους γύρω μας», προσέθεσε η υπουργός, σημειώνοντας ότι τα παραπάνω τα τονίζει η ίδια η Ελληνική Παιδιατρική Εταιρεία σε εκτενή ανακοίνωσή της.

«Εμπιστευτείτε και ως προς αυτό τις δυνατότητες προσαρμογής του εκπαιδευτικού μας συστήματος, αλλά και τη λυτρωτική δύναμη της μαθησιακής διαδικασίας», τόνισε η υπουργός, «που μπορεί ακόμη και τη χρήση της μάσκας, ως ατομική πράξη, συλλογική συνθήκη και εκπαιδευτική διαδικασία, να τη μετουσιώσει σε χρήσιμο και δημιουργικό μάθημα ζωής για τα παιδιά μας. Μάθημα προσαρμοστικότητας, αλλά προπαντός μάθημα ατομικής και κοινωνικής ευθύνης. Θα χρειαστεί λοιπόν το επόμενο διάστημα προσπάθεια, επιμονή, προσαρμοστικότητα. Είναι για το καλό των παιδιών μας και όλων μας».

insider.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares