Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Κεραμέως: Ακραίο σενάριο οι Πανελλαδικές τον Σεπτέμβριο -Θα γίνουν όσο πιο κοντά γίνεται στις καθιερωμένες ημερομηνίες…

Ακραίο σενάριο που το υπουργείο θέλει να αποφύγει είναι η διεξαγωγή των Πανελλαδικών τον Σεπτέμβριο, τόνισε η Νίκη Κεραμέως…

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, η κ. Κεραμέως τόνισε ότι οι Πανελλαδικές θα διεξαχθούν όσο πιο κοντά γίνεται στις καθιερωμένες ημερομηνίες και υπογράμμισε ότι η ηγεσία του υπουργείου αναμένει τις οδηγίες των ειδικών «Περιμένουμε τις οδηγίες των ειδικών. Οι λύσεις που υπάρχουν αυτή τη στιγμή είναι παράταση σχολικού έτους και μείωση της ύλης».

Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι επιδίωξή της είναι να αποφευχθεί η λύση των εξετάσεων μέσα στον Σεπτέμβρη και υπογράμμισε ότι αυτό θα γίνει μόνο σε περίπτωση που οι ειδικοί πουν ότι οι μαθητές δεν μπορούν να μπουν στην τάξη. «Έχουμε μεριμνήσει – εάν χρειαστεί – να γίνουν οι πανελλαδικές ακόμη και με λιγότερους υποψηφίους ανά αίθουσα», σημείωσε.

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τις Πανελλαδικές

Σε μια άλλη εξέλιξη, ανακοινώθηκε χθες ότι από τις 30 Μαρτίου ως τις 9 Απριλίου θα κατατίθενται φέτος οι αιτήσεις συμμετοχής στις πανελλαδικές εξετάσεις. Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Παιδείας, οι αιτήσεις-δηλώσεις θα υποβάλλονται μέσω email από 30/3/2020 έως 9/4/2020, προκειμένου να συλλεχθούν όλα τα απαραίτητα στοιχεία για τη διεξαγωγή των εξετάσεων.

Πηγή: iefimerida.gr

Shares