Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024

Κένιν – Σάκκαρη: Ασταμάτητη η Μαρία «διέλυσε» το Νο1 στο Άμπου Ντάμπι

Η Μαρία Σάκκαρη απέδειξε την ποιότητά της και κόντρα στη Σοφία Κένιν, αποκλείοντας το Νο1 του ταμπλό στο Άμπου Ντάμπι με 2-1 σετ (2-6, 6-2, 6-0) για να προκριθεί η ίδια στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια βρέθηκε να χάνει στο ματς, αλλά έκανε… πλάκα στη συνέχεια κόντρα στο Νο4 της παγκόσμιας κατάταξης και πήρε πανηγυρική πρόκριση για την 4άδα, δείχνοντας… άγριες διαθέσεις για το 2021. Απέναντί της πλέον, θα βρει το Νο10 του κόσμου, την Αρίνα Σαμπαλένκα.

Το παιχνίδι

Η Σάκκαρη ξεκίνησε άσχημα το πρώτο σετ, με την Κένιν να κάνει μπρέικ με το… καλημέρα και να παίρνει προβάδισμα στο σκορ. Η Αμερικανίδα αθλήτρια “άνοιξε” το γήπεδο με ωραία χτυπήματα στις γωνίες και η Μαρία δεν έβρισκε λύσεις απέναντί της.

Δείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Η Κένιν έκανε και δεύτερο μπρέικ για το 4-1, με την Ελληνίδα να “απαντάει”, αλλά να μην μπορεί να κρατήσει αμέσως μετά το σερβίς της, χάνοντας το πρώτο σετ με 6-2.

 

Η εικόνα άλλαξε όμως άρδην στη συνέχεια του αγώνα. Η Σάκκαρη “άντεξε” στα πρώτα γκέιμ και ανέβασε ακολούθως την απόδοσή της, με “όπλο” και το εξαιρετικό της σερβίς. Η Μαρία έκανε δύο μπρέικ μετά το 2-2 και με τέσσερα συνεχόμενα δικά της γκέιμ ισοφάρισε σε 1-1 με το ίδιο σκορ (6-2).

 

Με την ψυχολογία στα ύψη στο τρίτο σετ, η Σπαρτιάτισσα “διέλυσε” την κορυφαία -στα χαρτια- αθλήτρια του τουρνουά, καθώς δεν έχασε ούτε γκέιμ, αυξάνοντας το σερί της στο 10-0, για να πάρει με επιβλητικό τρόπο τη νίκη με 2-1 σετ.

 

Η Σάκκαρη προκρίθηκε έτσι στα ημιτελικά του τουρνουά στο Άμπου Ντάμπι και θα αντιμετωπίσει την Αρίνα Σαμπαλένκα (Νο10 στον κόσμο) για μία θέση στον μεγάλο τελικό.

 

Shares