Παρασκευή , 24 Σεπτεμβρίου 2021

Κεφαλονιά: Ζητούν ενίσχυση του ΕΚΑΒ μετά το θάνατο του Γάλλου τουρίστα

Ελλείψεις οδηγών και πληρωμάτων ασθενοφόρου, καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Κεφαλονιάς.

Ενίσχυση του ΕΚΑΒ Κεφαλονιάς, ζητούν από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, οι εργαζόμενοι στο Γενικό Νοσοκομείο του νησιού. Επανέρχονται στο αίτημά τους, με αφορμή το θάνατο ενός 40χρονου Γάλλου τουρίστα στις 16 Ιουλίου, στην Άσσο. “Ο Γάλλος τουρίστας πιθανόν θα μπορούσε να είχε σωθεί εάν υπήρχε πλήρωμα ασθενοφόρου στο Κέντρο Υγείας Σάμης την απογευματινή και τη νυχτερινή βάρδια ή δεύτερο πλήρωμα ασθενοφόρου στο ΕΚΑΒ τη νύχτα” επισημαίνει το Σωματείο.

Ειδικότερα, το Σωματείο ζητά την ενίσχυση του ΕΚΑΒ Κεφαλονιάς με διασώστες και του Κ.Υ. Σάμης και του Νοσοκομείου-Κ.Υ. Ληξουρίου με πληρώματα ασθενοφόρων ώστε να καλύπτεται η Κεφαλονιά από άκρη σε άκρη. “Στο ΕΚΑΒ Κεφαλονιάς όμως λειτουργούν δύο ασθενοφόρα το πρωί, δύο το απόγευμα και ένα τη νύχτα, ενώ τις περισσότερες μέρες του μήνα απομένει μόνο ένα ασθενοφόρο το πρωί και ένα το απόγευμα επειδή το δεύτερο μεταβαίνει στα νοσοκομεία της Πάτρας για προγραμματισμένες διακομιδές, ενώ στο Κ.Υ. Σάμης λειτουργεί μόνο ένα ασθενοφόρο το πρωί λόγω έλλειψης οδηγών”.

Όπως τονίζει το Σωματείο, “είναι επιτακτική ανάγκη να προσληφθούν διασώστες στο ΕΚΑΒ Κεφαλονιάς ώστε να λειτουργούν τρία ασθενοφόρα το πρωί, τρία το απόγευμα και δύο τη νύχτα και πληρώματα ασθενοφόρων στο Κέντρο Υγείας Σάμης και στο Νοσοκομείο-Κ.Υ. Ληξουρίου για να λειτουργούν όλο το 24ωρο και να καλύπτεται ολόκληρο το νησί, δεδομένου και του κακού οδικού του δικτύου”.

Τέλος, οι υγειονομικοί ζητούν προσλήψεις αναισθησιολόγων και παθολόγων στο νοσοκομείο Κεφαλονιάς, καθώς έχει μείνει από ένας γιατρός σε αυτές τις ειδικότητες, καθώς και να καλυφθούν όλα τα οργανικά κενά.

 

newsbomb.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares