Τρίτη , 29 Σεπτεμβρίου 2020
Τελευταία Νέα

Και πέμπτος νεκρός στην Ελλάδα από κορονοϊό! 35 νέα κρούσματα – 387 στο σύνολο…..

Και πέμπτος νεκρός στην Ελλάδα από κορονοϊό! 35 νέα κρούσματα - 387 στο σύνολο.....

Λίγο μετά το νέο διάγγελμα του πρωθυπουργού, ήρθε και η καθιερωμένη ενημέρωση για τα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα. 11 οι διασωληνωμένοι από τους 70 που νοσηλεύονται. Για ποιους ανακοίνωσε απαγόρευση εισόδου στην Ελλάδα ο Χαρδαλιάς.

Ένας 67χρονος που νοσηλευόταν στη ΜΕΘ έχασε την μάχη.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, καθηγητής λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας, λοιπόν, 35 είναι τα νέα κρούσματα στην Ελλάδα και στο σύνολο είναι πια 387.

Ακόμη τόνισε πως 60 είναι τα “ορφανά” κρούσματα, δηλαδή οι άνθρωποι που δεν έχουν σχέσεις με τους πρώτους ασθενείς, ενώ 70 συνάνθρωποί μας νοσηλεύονται, με 11 εξ αυτών να είναι διασωληνωμένοι.

Τέλος, ενημέρωσε πως 14 συμπολίτες μας έχουν πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο.

Μετά τα νέα κρούσματα κορονοϊού και η απαγόρευση εισόδου στην Ελλάδα
Στην συνέχεια, τον λόγο πήρε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, που ανακοίνωσε πως από την Τετάρτη, 18.03.2020, στις 06:00 το πρωί “δεν επιτρέπεται να εισέλθουν στη χώρα μας πολίτες χωρών εκτός ΕΕ, παρά μόνο για απολύτως αναγκαία συνθήκη, που σχετίζεται αποκλειστικά για επείγουσα εργασία ή οικογένεια.

 

Έλληνες και αλλοδαποί από χώρες της ΕΕ μπορούν να εισέλθουν στη χώρα, αλλά με την ηχηρή σύσταση πως θα πρέπει να μπουν σε καραντίνα για 14 μέρες”, τόνισε.

Στην συνέχεια, ο Νίκος Χαρδαλιάς ανέγνωσε όλη την λίστα με τα καταστήματα που δεν θα λειτουργήσουν από την τετάρτη, 18.03.2020, αλλά και εκείνα που θα λειτουργήσουν,

Ακόμη τόνισε πως θα απαγορευθεί προσωρινά στις λαϊκές αγορές, η διάθεση προϊόντων τα οποία δεν σχετίζονται με τροφές.

 

newsit

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares