Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Και πάλι ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ! “ΛΥΓΙΣΕ” από τον Βαβρίνκα σε θρίλερ 5 ωρών ο Τσιτσιπάς…

Στον 4ο γύρο σταμάτησε η πορεία του Στέφανου Τσιτσιπά στο Roland Garros! Ο Έλληνας τενίστας πραγματοποίησε ακόμα μία πολύ καλή εμφάνιση κόντρα σε ένα από τα πιο έμπειρα ονόματα του τουρνουά…τον Σταν Βαβρίνκα που το είχε κατακτήσει μάλιστα το 2015, αλλά ηττήθηκε στις λεπτομέρειες με 3-2 (6-7, 7-5, 4-6, 6-3, 6-8) από τον Ελβετό κι έτσι έχασε την ευκαιρία να τεθεί αντιμέτωπος στον επόμενο γύρο κόντρα στον Ρότζερ Φέντερερ.

Ωστόσο, κρατάει την εμπειρία ενός τόσο σπουδαίου τουρνουά και το γεγονός ότι για πρώτη φορά αγωνίστηκε για τόσο μεγάλη διάρκεια κόντρα σε έναν αντίπαλο σε αυτό το επίπεδο.

Στο πρώτο σετ, οι δύο παίκτες έδειξαν τη δύναμη του σερβίς τους και έφτασαν στο τάι-μπρέικ, με τον Τσιτσιπά να παίρνει τα ηνία στο 4-2. Ωστόσο, ο Βαβρίνκα ισοφάρισε με δύο λάθη του 20χρονου, και πήρε τα ηνία (5-4) με ένα ακόμα λάθος. Ο Τσιτσιπάς έφτασε στο σετ πόιντ (6-5) οδηγώντας σε λάθη τον Ελβετό, όμως με δύο εξαιρετικά σέρβις ο αντίπαλός του ανέτρεψε την κατάσταση (7-6). Με διπλό λάθος στο σέρβις ο Τσιτσιπάς, επέτρεψε στον Βαβρίνκα να κάνει το 1-0 σετ.

Στο δεύτερο σετ, ο Τσιτσιπάς προηγήθηκε 3-0 και έφτασε κοντά στο 4-0. Αντ’ αυτού, όμως, ο Ελβετός τον οδήγησε σε εύκολα λάθη, απάντησε στο μπρέικ και ισοφάρισε σε 3-3. Ο Τσιτσιπάς απάντησε με δεύτερο μπρέικ στο game (5-3), με το ματς να παίρνει φωτιά σε εκείνο το σημείο. Ο Βαβρίνκα με την πλάτη στον τοίχο μείωσε σε 5-4 με μπρέικ. Ο Έλληνας τενίστας έφτασε κοντά στο να «τελειώσει» το σετ, όμως μετά από τέσσερα χαμένα σετ πόιντ ισοφαρίστηκε σε 5-5. Το 6-5 από τον 20χρονο έγινε εύκολα και τελικά πραγματοποιώντας νέο break έκανε το 7-5, ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Οι δύο παίκτες κράτησαν το σέρβις τους μέχρι το 3-3, με τον Βαβρίνκα να συνεχίζει με μπρέικ και να φτάνει σχετικά εύκολα στο 5-3. Ο Τσιτσιπάς έδωσε μεγάλη μάχη, σβήνοντας δύο σετ πόιντ του Ελβετού και μείωσε σε 5-4, όμως δεν κατάφερε να τον σταματήσει και ηττήθηκε 6-4, για το 2-1 στα σετ.

Ο Έλληνας τενίστας στο 4ο σετ παρουσιάστηκε με περισσότερες δυνάμεις από τον αντίπαλό του και με 6-3 ισοφάρισε σε 2-2, οδηγώντας την αναμέτρηση στο 5ο και τελευταίο σετ. Ο Τσιτσιπάς προηγήθηκε με 3-2 και στο 6ο game κατάφερε να κάνει το break, διαμορφώνοντας το 4-2 και στη συνέχεια υπερασπιζόμενος το σέρβις του, κατάφερε να κάνει και το 5-2. Στη συνέχεια η αντίδραση του Ελβετού τενίστα ήταν απλά… σπασμωδική (5-3), αλλά ο Τσιτσιπάς με 40-0 στο 9ο game έκλεισε το σετ, ισοφαρίζοντας σε 2-2.

Στο τελευταίο σετ οι δύο τενίστες υπερασπίστηκαν μέχρι τέλους το σέρβις τους και έφτασαν στο 6-6. Στο 13ο game ο Τσιτσιπάς έστειλε την μπάλα άουτ στον τελευταίο πόντο και ο Ελβετός έκανε το 7-6 και στο τελευταίο όπως αποδείχθηκε game με έναν αμφισβητούμενο πόντο στο φινάλε, γράφτηκε το 8-6.

Shares