Πέμπτη , 18 Απριλίου 2024
Τελευταία Νέα

Και μετά την υπουργοποίηση Αποστολάκη τι; – Πρωτοφανή γεγονότα στην πολιτική ιστορία της μεταπολίτευσης…

Η μετακίνηση του Α/ΓΕΕΘΑ Βαγγέλη Αποστολάκη στη θέση του ΥΕΘΑ είναι γεγονός πρωτόγνωρο για την πολιτική ιστορία της μεταπολίτευσης. Φυσιολογική εξέλιξη των πραγμάτων είναι οι κρίσεις Αρχηγών. Νέος Α/ΓΕΕΘΑ και βεβαίως αλλαγές και στους Αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων.Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες του Militaire.gr όσοι αναμένουν αποφάσεις και αλλαγές τις “επόμενες ώρες” θα διαψευστούν. Θα λέγαμε ότι οι αποφάσεις θα ληφθούν με απόλυτη ψυχραιμία και νηφαλιότητα, γι΄αυτό ίσως και να τις ακούσουμε προς το τέλος της εβδομάδας. Μπορεί και στις αρχές της επόμενης.

Η επιλογή του Ναυάρχου Αποστολάκη, δίνει αυτή την “πολυτέλεια του χρόνου”. Ο Β. Αποστολάκης ήταν Α/ΓΕΕΘΑ που είχε άμεση συμμετοχή στην διαμόρφωση των αποφάσεων και είχε άριστη συνεργασία με τον Καμμένο. Κάτι που επεσήμανε και ο ίδιος ο Πάνος Καμμένος στην συνέντευξη Τύπου που έδωσε. Συνεπώς το ΥΠΕΘΑ, μπορεί να “τρέξει” για μερικές ημέρες με το υπάρχον σχήμα.

Οι κρίσεις Αρχηγών επί της ουσίας έχουν αποφασιστεί. Ο Β. Αποστολάκης είχε πάντα συνεργασία με τον Καμμένο αλλά και τον Τσίπρα. Είναι προφανές ότι μετά από την αποχώρηση Καμμένου κάποια δεδομένα έχουν αλλάξει.

Επειδή τα σενάρια και η ονοματολογία δεν θα λείψουν αυτές τις μέρες, να επισημάνουμε ότι μέχρι τώρα υπήρχαν για κάθε θέση Αρχηγού, τουλάχιστον δύο σενάρια . Μετά από την αποχώρηση Καμμένου και τη διαδοχή του από τον Β. Αποστολάκη, η κατάσταση είναι πιο ξεκάθαρη. Ο Τσίπρας έχει δώσει στον Αποστολάκη ελευθερία κινήσεων για να επιλέξει την ομάδα Αρχηγών που θεωρεί ότι μπορεί να αποδώσει καλύτερα. Τα “θέλω” του Αποστολάκη είναι γνωστά: επιχειρησιακή ετοιμότητα, ταχύτατη αναδιοργάνωση των ΕΔ, συμμάζεμα του υπάρχοντος οπλοστασίου. Όσοι μπορούν να ανταποκριθούν σ΄ αυτά τα θέλω θα παραμείνουν ή θα γίνουν Αρχηγοί.

Shares