Παρασκευή , 19 Απριλίου 2024

“Και λίγα σας έκανε ο Κεμάλ”: ΑΙΣΧΡΕΣ ανθελληνικές δηλώσεις από Τουρκόψυχο καθηγητή από τη Θράκη…

Ο κύριος Χαλίμ Τσαβούσογλου είναι Έλληνας πολίτης καταγόμενος από Εχίνο της Ξάνθης και εργάζεται ως καθηγητής στο πανεπιστήμιο του Χατζέτεπε στην  Κωνσταντινούπολη. Μέρες που είναι (γιορτή της Νικής κατά των Ελλήνων…)  λοιπόν ανήρτησε μια φωτογραφία από εφημερίδα της εποχής της Μικρασιατικής εκστρατείας. Στην φωτογραφία εικονίζεται ο αρχιστράτηγος των ελληνικών δυνάμεων Παπούλιας γονατιστός και αιχμάλωτος, ενώ ο Ισμέτ Ινονού από πάνω του έχει βάλει ένα καζάνι στο οποίο μαγειρεύει ! . Η ανάρτηση έχει ως επικεφαλίδα κείμενο από την εφημερίδα αυτή που αναφέρει τα εξής :

Τουρκόψυχος Έλληνας πολίτης προς Έλληνες για την Μικρά Ασία: ¨Και λίγα σας συνέβησαν¨ !

  ¨Ωωω παιδί του Τούρκου, την σβούριξες στον Έλληνα και η κατατρόπωση τύλιξε τον εχθρικό στρατό, τώρα ο ήρωας Ισμέτ ψήνει το ψάρι στα χείλη του Παπούλια¨.

Ακολούθως ο ίδιος σε σχόλιο του γράφει :

¨Eεεε όπως συνέβαινε από το 1821 και μετά, πάλι παραπλανημένοι από Άγγλους και Γάλλους, ανέβηκαν στα λεωφορεία τους και αυτή τη φορά (δες θάρρος και θράσος) πάτησαν πόδι στην Ανατολία, στην μητέρα πατρίδα των Τούρκων…  

Και δεν ήρθαν προσωρινή επίσκεψη με δερμάτινα γυαλιστερά παπούτσια, με πολύχρωμα λουλούδια, ζητώντας πρώτα άδεια και για να πιούνε τουρκικό καφέ.

Αν έρχεσαι με κανόνια, με τουφέκια, λέγοντας ¨Αϊ σιχτίρ εχθροί¨, με σκοπό να χύσεις τουρκικό αίμα και για μόνιμη κατοχή, αυτά συμβαίνουν.

Και λίγα σου έγιναν !¨

 

Προσέξτε, αυτά δεν τα ανάρτησε κάποιος  ¨γκρίζος λύκος¨ αλλά ένας καθηγητής πανεπιστημίου-Έλληνας πολίτης…

Έτσι για να γνωρίζουμε καλύτερα τους συντοπίτες μας…

¨Και λίγα σου έγιναν¨….

Θα το θυμόμαστε αυτό…

tourkikanea.gr

Shares