Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Κατοχυρώνει κέρδη το Χρηματιστήριο

Έντονη νευρικότητα και αρκετές εναλλαγές προσήμου σε κρίσιμους τίτλους εμφανίζει αυτήν την ώρα το Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο προσπαθεί να κρατήσει τα επίπεδά του κόντρα στις πιέσεις της κατοχύρωσης κερδών.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,01% στις 986,91 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 33,8 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 16,2 εκατ. τεμάχια. Πτώση 0,09% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.394,91 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,14% στις 729,32 μονάδες.

Κατοχυρώνει κέρδη το Χρηματιστήριο

Η νευρικότητα ήταν λίγο πολύ αναμενόμενη σήμερα στην αγορά, η οποία προσπαθεί να διαχειριστεί τις διορθώσεις που ευλόγως βγαίνουν μετά από το ανοδικό σερί. Άλλωστε τα κέρδη που καταγράφουν αρκετοί τίτλοι είναι ιδιαιτέρως ελκυστικά για να αφεθούν στα όποια πισωγυρίσματα μπορεί να υπάρξουν, καθώς οι ταλαντωτές ήδη βρίσκονται σε υπεραγορασμένα επίπεδα.

Το σενάριο της σταθεροποίησης στα τρέχοντα επίπεδα στην παρούσα φάση φαίνεται και το επικρατέστερο στην αγορά, καθώς θα πρέπει να αφομοιωθούν τα κέρδη που έχουν καταγραφεί τις τελευταίες εβδομάδες. Άλλωστε, ακόμη και σε ένα σενάριο αναδίπλωσης, η κοντινή στήριξη είναι στις 973 μονάδες, με τους long να έχουν περιθώρια να βελτιώσουν τη ρευστότητά τους χωρίς να αναιρέσουν την επιθετική ανοδική κίνηση.

Πάντως αυτό που μεταφέρεται στο Capital.gr από χρηματιστηριακές πηγές είναι ότι το ΧΑ έριξε τους ρυθμούς του όταν ανακοινώθηκε το μέγεθος του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη, το οποίο αν και έδειξε τάσεις αποκλιμάκωσης παραμένει σταθερά σε πολύ υψηλά επίπεδα. Συγκεκριμένα, διαμορφώθηκε στο 9,2% τον Δεκέμβριο του 2022 από 10,1% τον προηγούμενο μήνα, συντηρώντας έτσι το σενάριο ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα συνεχίσει τη νομισματική της σύσφιξη, καθώς έχει ακόμη πολύ δρόμο να διανύσει. Άλλωστε, όπως είχε επισημανθεί και από τη στήλη, τις τελευταίες ημέρες υπήρξε κάποια προσδοκία για τις επιδόσεις της ευρωπαϊκής οικονομίας, βελτιώνοντας και τη διάθεση ανάληψης ρίσκου σε περιφερειακές αγορές, όπως η ελληνική.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, η Quest και η Motor Oil σημειώνουν απώλειες 1,2%, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι Εθνική, ΟΤΕ, Τέρνα Ενεργειακή, Coca Cola, Titan, Eurobank και Jumbo. Χωρίς μεταβολή είναι ο Σαράντης, η ΕΥΔΑΠ και η Autohellas.

Στον αντίποδα, οι Βιοχάλκο και Ελλάκτωρ κερδίζουν 2,38% και 2,18% αντίστοιχα, με την Aegean να είναι στο +1,25% και την Πειραιώς στο +1,13%. Ήπια ανοδικά κινούνται οι ΟΠΑΠ, ΟΛΠ, ΕΛΧΑ, Μυτιληναίος, Alpha Bank, Ελληνικά Πετρέλαια, Λάμδα και ΓΕΚ Τέρνα.

Της Αλεξάνδρας Τόμπρα/capital.gr

Shares