Δευτέρα , 15 Αυγούστου 2022

Κατοχυρώνει κέρδη σήμερα το Χρηματιστήριο

Τα κέρδη του προηγούμενου τριημέρου ρευστοποιεί σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο προσπαθεί να ελέγξει τις πτωτικές τάσεις, χωρίς να χάσει τις 830 μονάδες.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,78% στις 834,54 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 5 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 2 εκατ. τεμάχια. Πτώση 1,30% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.000,86 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης απώλειες 2,99% στις 527,94 μονάδες.

Κατοχυρώνει κέρδη σήμερα το Χρηματιστήριο

Μετά από τρεις ημέρες ανόδου και με το κλίμα στις διεθνείς αγορές άκρως αρνητικό, το ΧΑ δεν μπορεί να συντηρήσει τις αγοραστικές του δυνάμεις. Οι κινήσεις κατοχύρωσης κερδών είναι μεγαλύτερες, καθώς η αγορά μετά από τη συνεχή πτώση από τα τέλη Απριλίου διψά για τη ρευστότητα που της δίνουν οι μικρές αλλά σημαντικές ανοδικές ανάσες.

Παράλληλα και η τεχνική της εικόνα παραμένει αρνητική, ανακόπτοντας τις όποιες δυνάμεις στήριξης μπορεί να εκδηλωθούν. Όσο άλλωστε ο γενικός δείκτης παραμένει κάτω από τις 850 μονάδες, τόσο οι αγοραστές θα παραμένουν σε στάση αναμονής και επιφυλακτικότητας, έως ότου ξεκαθαρίσει το τοπίο.

Και εκτός των τεχνικών χαρακτηριστικών της αγοράς, οι προοπτικές έχουν επιδεινωθεί και στην ελληνική οικονομία, όπως επισήμανε και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Το Ταμείο προειδοποίησε ότι σημαντικοί καθοδικοί κίνδυνοι συνεχίζουν να θολώνουν τις προοπτικές, ειδικά από την περαιτέρω όξυνση του πολέμου στην Ουκρανία και τις ακόμα μεγάλες αβεβαιότητες που συνδέονται με την πανδημία.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, η Eurobank διορθώνει κατά 3,52% σήμερα, με τις Alpha bank, ΔΕΗ, ΑΔΜΗΕ, ΟΛΠ, Εθνική και Λάμδα να ακολουθούν με πτώση άνω του 2%. Άνω του -1% κινούνται οι Πειραιώς, Βιοχάλκο και Μυτιληναίος.

Ήπια πτωτικά κινούνται οι ΟΠΑΠ, Τιτάν, Ελλάκτωρ, ΕΥΔΑΠ, ΟΤΕ, Τέρνα Ενεργειακή, Quest και Motor Oil, ενώ Ελληνικά Πετρέλαια και Aegean δεν έχουν μεταβολή. Στον αντίποδα, ήπια ανοδικά κινούνται οι ΕΛΧΑ, Jumbo και Σαράντης.

της Αλεξάνδρας Τόμπρα/capital.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares