Τετάρτη , 12 Αυγούστου 2020
Τελευταία Νέα

Κατηγορούν την Ελλάδα οι λαθρομετανάστες – Αναφέρουν ότι δέχονται βία και αναγκαστική απέλαση…

Κατηγορούν την Ελλάδα  οι λαθρομετανάστες - Αναφέρουν ότι δέχονται βία και αναγκαστική απέλαση...

Με ένα άρθρο του dw.com το οποίο κατηγορεί την Ελλάδα για την πολιτική που χρησιμοποιεί απέναντι στους λαθρομετανάστες

Σύμφωνα με το δημοσίευμα αναφέρει πως οι λαθρομετανάστες στην χώρα υφίσταται κακομεταχείρηση ,μετά από αναφορές από λαθρομετανάστη ότι οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν και τον επαναπροώθησαν πίσω στη χώρα του.

Με ένα άρθρο αρκετά κριτικό απέναντι στην Ελλάδα , το θέμα είναι ότι η ελληνική πλευρά έπραξε τα δέοντα σε κάποιον που μπαίνει παράνομα στην χώρα .

Η Ελλάδα δέχτηκε έντονη πίεση στα σύνορά της από τα τέλη Φεβρουαρίου όταν η Τουρκία σηματοδότησε το τέλος της συνεργασίας της με την Ευρωπαϊκή Ένωση για τον περιορισμό των προσφυγικών και των μεταναστευτικών ροών. Η Άγκυρα ενθάρρυνε τους μετανάστες να κατευθυνθούν προς τα χερσαία και θαλάσσια σύνορά της με την Ελλάδα. Η Αθήνα απάντησε σφραγίζοντας τα σύνορά της και αναστέλλοντας το δικαίωμα πρόσβασης στο άσυλο τον μήνα Μάρτιο.

Ενώ οι διαδικασίες για την παροχή ασύλου επαναλειτούργησαν τον Απρίλιο, οι στατιστικές δείχνουν μείωση των αφίξεων κατά 97% σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα του προηγούμενου έτους, γεγονός που δείχνει ότι η πρακτική της αποτροπής έλευσης των προσφύγων στην Ελλάδα ήταν αποτελεσματική.

Ο κ. Κουμουτσάκος δηλώνει στη DW ότι τα μέτρα που έχουν παρθεί μέχρι σήμερα ανταποκρίνονται στη σοβαρότητα της κατάστασης και εξυπηρετούν νόμιμους σκοπούς, όπως, ιδίως, την προστασία της εθνικής ασφάλειας, της δημόσιας τάξης και της δημόσιας υγείας

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης υπερασπίστηκε το ρεκόρ που κατέγραψε η κυβέρνηση. Μιλώντας στην κρατική τηλεόραση στη διάρκεια επίσκεψής του στη Σάμο στις 28 Απριλίου, δήλωσε: «Έχουμε μηδενικές ροές στη χώρα μας τον Απρίλιο του 2020 χάρη στις πολύ μεγάλες προσπάθειες των ανδρών και των γυναικών των σωμάτων ασφαλείας».

Την ίδια ημέρα, ωστόσο, κάτοικοι του νησιού ανέφεραν ότι είδαν νεοαφιχθέντες μετανάστες στο απομακρυσμένο χωριό Δρακαίοι. Στοιχεία που προκύπτουν από την ανάλυση βίντεο που ανέλαβαν το Lighthouse Reports και το Bellingcat δείχνουν ότι ένα σκάφος που μετέφερε 22 αιτούντες άσυλο έφτασε σε όρμο της Σάμου στις 7.30 π.μ. εκείνη την ημέρα.

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares