Πέμπτη , 29 Φεβρουαρίου 2024
Τελευταία Νέα

Κάτι “μαγειρεύει” ο ΟΗΕ – Τρομοκρατεί τον κόσμο με την κλιματική αλλαγή: Φονικότερη κι από κορονοϊό

Πώς η κλιματική αλλαγή επηρεάζει την ανθρώπινη υγεία; Ως τη μεγαλύτερη απειλή για την υγεία που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα, τη χαρακτηρίζει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (Π.Ο.Υ.).

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (Π.Ο.Υ.) εκτιμά ότι η κλιματική αλλαγή θα προκαλέσει 250.000 επιπλέον θανάτους τον χρόνο από υποσιτισμό, διάρροια, ελονοσία και θερμοπληξία κατά την εικοσαετία 2030 – 2050.

Μάλιστα, ο Π.Ο.Υ., κατά τον οποίο η κλιματική αλλαγή είναι η μεγαλύτερη απειλή για την υγεία που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα, έχει κάνει έκκληση να βρεθεί το ζήτημα στο επίκεντρο των διαπραγματεύσεων της διάσκεψης κορυφής για το κλίμα (COP27) που διεξάγεται στην Αίγυπτο.

Την ίδια ώρα, οι ερευνητές επιχειρούν να υπολογίσουν τις επιπτώσεις που θα έχει η κλιματική αλλαγή στην ανθρώπινη υγεία αν η διεθνής κοινότητα δεν αναλάβει γρήγορα δράση για να μειώσει τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου.

 

Κλιματική αλλαγή: «Πολλαπλασιαστής απειλών»
Αλλά η εξίσωση είναι πολύ σύνθετη, όπως λένε ειδικοί στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP), επειδή το φαινόμενο του θερμοκηπίου επηρεάζει την υγεία με πολλούς διαφορετικούς τρόπους – από τους άμεσους κινδύνους αύξησης της θερμοκρασίας και εμφάνισης ακραίων καιρικών φαινομένων μέχρι τις μακροπρόθεσμες ελλείψεις τροφίμων και πόσιμου νερού, την ατμοσφαιρική μόλυνση και τις ασθένειες.

Αυτό θεωρείται ευρέως ότι είναι μια «συντηρητική εκτίμηση» του πραγματικού απολογισμού επειδή προέρχεται από τέσσερις πηγές, εξηγεί η Τζες Μπίγκλεϊ, επικεφαλής πολιτικής στη ΜΚΟ «Global Climate and Health Alliance».

«Η κλιματική αλλαγή είναι ένας πολλαπλασιαστής απειλών», περιγράφει η ίδια στο AFP.

«Καθώς επιδεινώνεται η κλιματική αλλαγή θα έχουμε αύξηση των μεγαλύτερων απειλών για την ανθρώπινη υγεία», προσθέτει η ίδια.

https://voicenews.gr/o-efevretis-ton-pcr-pou-diapsevdei-oti-einai-test-milaei-gia-ta-symferonta-piso-apo-ti-klimatiki-allagi/

 

newsit.gr

Shares