Πέμπτη , 1 Οκτωβρίου 2020
Τελευταία Νέα

KATI ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ! Περίεργα “ρεπορτάζ” της τουρκικής τηλεόρασης για τη Θράκη και τους μουσουλμάνους…

KATI ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ! Περίεργα “ρεπορτάζ” της τουρκικής τηλεόρασης για τη Θράκη και τους μουσουλμάνους...

Με ένα μπαράζ ρεπορτάζ τα οποία προφανώς δεν γυρίστηκαν τις τελευταίες ημέρες η τουρκική κρατική τηλεόραση στο διεθνές -αγγλόφωνο πρόγραμμα της (TRT-World), επιχειρεί να παρουσιάσει μια γκρίζα εικόνα για την Ελλαδα σε οτι αφορά τόσο τα δικαιώματα της ελληνικής μουσουλμανικής μειονοτητας αλλα και στην μεταχείριση των μουσουλμάνων που ζουν στην χώρα μας.

Η σπουδή της προβολής των συγκεκριμένων εκπομπών λίγα εικοσιτετράωρα μετα το επεισόδιο στον Έβρο δεν ειναι τυχαία καθως φαίνεται ότι εντάσσεται στην προσπαθεια των τούρκικων αρχών να θολώσουν την εικόνα σχετικά με το τι συμβαίνει στο Αιγαίο και στην Κυπρο, αλλα και την αιχμαλωσία των δυο Ελλήνων στρατιωτικών. Το πρώτο ρεπορτάζ προβλήθηκε στις 6 Μαρτίου και ειχε θεμα: «Οι Tουρκοι μουσουλμάνοι στην Ελλαδα έχουν μεταχείριση πολίτων Β κατηγορίας» στο οποίο οι ψευδομουφτήδες περιγράφουν με μελανά χρώματα τον τρόπο που η ελληνική Πολιτεία «περιορίζει τα δικαιώματα και την ταυτότητα» των …150.000 μελών της μειονότητας στην Θρακη.
Στο άλλο ρεπορτάζ που προβλήθηκε στις 7 Μαρτίου με θέμα «τα τουρκικά μειονοτικά σχολεία κάνουν αργά βήματα στην Ελλαδα» προβάλλεται η ανάγκη νέων μειονοτικών σχολείων στην Θρακη, θεμα στο οποίο επενδύει ο τουρισμός θέλοντας να υποβαθμιστεί η δημόσια εκπαίδευση, ενώ εντύπωση προκαλεί ότι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ζεϊμπέκ ο οποίος περιγράφει τα βήματα που κανει η κυβέρνηση για να ικανοποιήσει τα αιτηματα, ομιλεί στην τουρκική γλώσσα και όχι στην ελληνική, παρά το γεγονός ότι το ρεπορτάζ δεν προορίζονταν για το τουρκικό κοινό.
Το ρεπορτάζ εχει γυριστεί στην «Τουρκική Ενωση Ξάνθης» και φιλοξενεί δηλώσεις και μαθητών που δηλώνουν πως περιμένουν να σπουδάσουν στην Τουρκία… Και στο τρίτο ρεπορτάζ με τιτλο «Έκκληση των Μουσουλμάνων στην Αθηνα για ολοκλήρωση κατασκευής του τζαμιού» περιγράφεται μια εικόνα που δραματοποιεί την έλλειψη επίσημου χώρου προσευχής για τους μουσουλμάνους της Αθήνας, ενώ φιλοξενούνται δηλώσεις της κ. Άννας Στάμου (η οποία εχει ασπασθεί το Ισλάμ).
Η κ. Στάμου συμπτωματικώς συνοδεύοντας τον σύζυγο της Ναίμ Ελγαντούρ που δηλώνει πρόεδρος της Μουσουλμανικής Ενωσης Ελλάδας, τις προηγούμενες ημέρες ειχαν βρεθεί στην Αγκυρα, όπου μαζί με μέλη της «Τουρκικής Ενωσης Ξάνθης» ειχαν συνάντηση με τον γνωστό για τις ακραίες δηλώσεις του για την Θρακη , αντιπρόεδρο της τουρκικής κυβέρνησης Χακαν Τσαβούσογλου. Share this:

Πηγή: hellasjournal

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares