Δευτέρα , 21 Σεπτεμβρίου 2020
Τελευταία Νέα

Καθημερινό «σαφάρι» της ΕΛ.ΑΣ σε καφετέριες για την τήρηση των μέτρων στη Θεσσαλονίκη – Βίντεο….

Καθημερινό «σαφάρι» της ΕΛ.ΑΣ σε καφετέριες για την τήρηση των μέτρων στη Θεσσαλονίκη - Βίντεο....

Σε διάστημα μια εβδομάδας βεβαιώθηκαν 203 παραβάσεις και επιβλήθηκαν πρόστιμα 150 ευρώ σε κάθε παραβάτη


Καθημερινοί και εντατικοί είναι οι έλεγχοι της Αστυνομίας σε καταστήματα εστίασης, πολυκαταστήματα και άλλους χώρους για την υποχρεωτική χρήση μάσκας προστασίας από τον κορονοϊό. Το πρόστιμο για τη μη τήρηση των μέτρων είναι 150 ευρώ για κάθε παράβαση.

Το Sputnik ακολούθησε το πρωί της Τετάρτης μια ομάδα τριών αστυνομικών που πραγματοποίησε ελέγχους σε καταστήματα που βρίσκονται σε εμπορικό κέντρο επί της οδού Τσιμισκή προκειμένου να διαπιστώσουν εάν εργαζόμενοι και πολίτες, όπου απαιτείται, φορούν μάσκα, εάν τηρούνται οι αποστάσεις στα τραπεζοκαθίσματα και εάν τηρείται το όριο στους εσωτερικούς χώρους καταστημάτων.

Οι αστυνομικοί ζήτησαν επιπλέον τα χαρτιά λειτουργίας των καταστημάτων ενώ ένας εξ αυτών μέτρησε τις αποστάσεις των τραπεζοκαθισμάτων την ώρα μάλιστα που μια υπάλληλος καθάριζε με αντισηπτικό άδεια τραπέζια και καρέκλες προκειμένου να χρησιμοποιηθούν από τους επόμενους πελάτες.

Η ίδια εικόνα, με σωστή χρήση μασκών και αντισηπτικά επικρατούσε και σε πολυκατάστημα με τους πελάτες που βρίσκονταν εντός αυτού να μην ξεπερνούν τον απαιτούμενο αριθμό με βάση τα τετραγωνικά ενώ όλοι οι εργαζόμενοι και οι πελάτες φορούσαν μάσκες.

«Ελέγχουμε αν πελάτες και υπάλληλοι φορούν μάσκες. Επιπλέον από την άδεια διαπιστώνουμε τα τετραγωνικά του καταστήματος, μετράμε τους πελάτες εάν είναι υπεράριθμοι και αν τηρούνται οι αποστάσεις» δήλωσε ένας εκ των αστυνομικών στο Sputnik πριν μπει στο επόμενο για έλεγχο κατάστημα.

 

 

ΠΗΓΗ

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares