Κυριακή , 29 Νοεμβρίου 2020
Τελευταία Νέα

Καθηγητής Κώστας Υφαντής: Ο Μακρόν θυμίζει με επιθετικό τρόπο ποιο είναι το διακύβευμα αλλιώς τελείωσε η Ευρώπη (Βίντεο)

Καθηγητής Κώστας Υφαντής: Ο Μακρόν θυμίζει με επιθετικό τρόπο ποιο είναι το διακύβευμα αλλιώς τελείωσε η Ευρώπη (Βίντεο)

Καθηγητής Κώστας Υφαντής: Το διακύβευμα είναι..

 

Ο καθηγητής διεθνών σχέσεων του Παντείου Πανεπιστημίου Κώστας Υφαντή στο δελτίο Kontra News 10 με τον Γιώργο Μελιγγώνη

►Μακρόν θυμίζει σε όλους με επιθετικό τρόπο ποιο είναι το διακύβευμα

►Το διακύβευμα είναι η ελευθερία έκφρασης

►Το Βερολίνο πρέπει να σταθεί δίπλα στην Γαλλία αλλιώς έχει τελειώσει η Ευρώπη

► Να απολογηθεί ο Ερντογάν για την χυδαία επίθεση στον Μακρόν

Ερντογάν : Σιχαμερά τα σκίτσα του Charlie Hebdo – Βάρβαρες οι πολιτικές

Νέα σκληρή επίθεση εξαπέλυσε ο Τούρκος πρόεδρος κατά του Γάλλουπροέδρου και του σατιρικού περιοδικού Charlie Hebdo. Μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποστήριξε ότι «στην Ευρώπη δεν αξίζουν αυτές οι βάρβαρες, προκλητικές και γεμάτες μίσος πολιτικές του Μακρόν και όσων έχουν τις ίδιες απόψεις με αυτόν».

Παράλληλα, χαρακτήρισε «σιχαμερά» τα σκίτσα του γαλλικού περιοδικού και είπε ότι «ούτε καν θα τα δω». «Είναι θέμα τιμής για εμάς να σταθούμε απέναντι στις επιθέσεις κατά του προφήτη», υποστήριξε ο Τούρκος πρόεδρος και έκανε λόγο για μια περίοδο στην οποία «η εχθρότητα απέναντι στο Ισλάμ, στους μουσουλμάνους και η έλλειψη σεβασμού στον προφήτη εξαπλώνεται σαν τον καρκίνο ανάμεσα στους ηγέτες της Ευρώπης».

Η Άγκυρα καταδικάζει τη σάτιρα του Charlie Hebdo κατά του Ερντογάν

«Θα γίνουν οι απαραίτητες δικαστικές και διπλωματικές ενέργειες κατά του εν λόγω σκίτσου», δηλώνει η διεύθυνση επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας σε ανακοίνωση που εξέδωσε στην γαλλική γλώσσα, σε ένα πλαίσιο αυξανόμενων εντάσεων ανάμεσα στην Άγκυρα και το Παρίσι. «Η μάχη μας κατά αυτών των αγενών, με κακή πρόθεση και προσβλητικών βημάτων θα συνεχιστεί μέχρι τέλους με λογική, αλλά και αποφασιστικότητα», προστίθεται στην ανακοίνωση. Λίγο μετά τη δήλωση αυτή, η εισαγγελία της Άγκυρας ανακοίνωσε την έναρξη έρευνας κατά των επικεφαλής του Charlie Hebdo.

Κορυφαίοι Τούρκοι αξιωματούχοι καταδίκασαν σκίτσο που σατιρίζει τον πρόεδρο της Τουρκίας και δημοσιεύεται στο πρωτοσέλιδο της εβδομαδιαίας γαλλικής εφημερίδας Charlie Hebdo, κάνοντας λόγο περί «αήθους απόπειρας» από πλευράς της να «διασπείρει πολιτισμικό ρατσισμό και μίσος», κατ’ αυτούς.

Εικόνα

 

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares