Κυριακή , 27 Σεπτεμβρίου 2020
Τελευταία Νέα

Καθαρίστριες διαμαρτύρονται στην Ηρώδου Αττικού -Πέταξαν τσουκνίδες μπροστά στις κλούβες…

Καθαρίστριες διαμαρτύρονται στην Ηρώδου Αττικού -Πέταξαν τσουκνίδες μπροστά στις κλούβες...

Εκ νέου παράσταση διαμαρτυρίας κοντά στο Μέγαρο Μαξίμου, στη συμβολή των οδών Βασιλίσσης Σοφίας και Ηρώδου Αττικού πραγματοποιούν καθαρίστριες του Δρομοκαΐτειου που χάνουν τις θέσεις εργασίας τους και μέλη της ΠΟΕΔΗΝ.


Κύριο αίτημα των περίπου 50 συγκεντρωμένων είναι η ανανέωση των συμβάσεων εργασίας των καθαριστριών που λήγουν στα τέλη Αυγούστου. Επιπλέον, μετά και το «ναυάγιο» των συζητήσεων με τα αρμόδια υπουργεία, ζητούν την παρέμβαση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα προκειμένου να δοθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα τους και σε αυτό το πλαίσιο αιτούνται συνάντηση με εκπρόσωπο του πρωθυπουργικού γραφείου.

Καθαρίστριες διαμαρτύρονται στην Ηρώδου Αττικού
Οι συγκεντρωθέντες πέταξαν συμβολικά τσουκνίδες μπροστά από τις κλούβες των ΜΑΤ που έχουν αποκλείσει την πρόσβαση στο Μέγαρο Μαξίμου θέλοντας με αυτό τον τρόπο να καταδείξουν ότι η κυβέρνηση τους κοροϊδεύει με το θέμα της ανανέωσης των συμβάσεων τους, ενώ κρατούν πλακατ με το σύνθημα «Μας τσουκνιζουν» και «Χάνουμε το ψωμί μας». Επιπλέον, οι καθαρίστριες κρατούν σκούπες και φαντασία καθώς και άλλα πλακάτ, με πρωταγωνιστή τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη, τον όποιον χαρακτηρίζουν ως… αρλούμπα.

Καθαρίστρια με πανό που αποκαλεί «αρλούμπα» τον Πολάκη
Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός από τις κλούβες, στο σημείο βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες έχουν αποκλείσει κάθε πρόσβαση προς το Μέγαρο Μαξίμου. Η κυκλοφορία των οχημάτων επί της οδού Βασιλίσσης Σοφίας πάντως διεξάγεται κανονικά.

Καθαρίστριες μπροστά από κλούβες
Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα κατά τη διάρκεια αντίστοιχης συγκέντρωσης είχε προκληθεί ένταση όταν οι καθαρίστριες και τα μέλη της ΠΟΕΔΗΝ, στην προσπάθεια τους να προσεγγίσουν το Μέγαρο Μαξίμου, απωθήθηκαν βίαια από τους αστυνομικούς με αποτέλεσμα τη λιποθυμία μιας γυναίκας.

Καθαρίστριες μπροστά από κλούβες

iefimerida

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares