Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Κατεχόμενα: Συζητάμε και με άλλη χώρα για έναρξη απευθείας πτήσεων

Μετά τη Ρωσία συζητούν και με άλλη χώρα για έναρξη απευθείας πτήσεων στα κατεχόμενα, δήλωσε ο «υπουργός μεταφορών» Ερχάν Αρικλί στην τουρκική εφημερίδα Γενί Σαφάκ, λέγοντας ότι εργάζονται πυρετωδώς για να το ανακοινώσουν στις 15 Νοεμβρίου.

Ανέφερε ακόμη ότι γίνεται προσπάθεια οι Ρώσοι τουρίστες που πήγαιναν διακοπές στις ελεύθερες περιοχές της Κύπρου, να διοχετευτούν στα κατεχόμενα. Ταυτόχρονα προσπαθούν, σύμφωνα με τον ίδιο να δώσουν «άδεια παραμονής» στα κατεχόμενα στους Ρώσους που διαμένουν τώρα μόνιμα στις ελεύθερες περιοχές.

Σε δηλώσεις του στην τουρκική εφημερίδα, ο Ερχάν Αρικλί είπε συγκεκριμένα ότι «αν και η νότια Κύπρος συμμορφώνεται αυστηρά με τα εμπάργκο που επιβάλλει η ΕΕ, υπάρχει ένα σοβαρό ρωσικό δυναμικό στην περιοχή».

Ισχυρίστηκε ότι «περισσότεροι από 100 χιλιάδες Ρώσοι πολίτες ζουν στη νότια Κύπρο» όπως αποκάλεσε τις ελεύθερες περιοχές της Κυπριακής Δημοκρατίας. «Γι’ αυτό συνεχίζονται οι συνομιλίες μας με τη Ρωσία. Φυσικά, αυτή η διαδικασία γίνεται μέσω Τουρκίας. Τώρα, εργαζόμαστε με άλλες χώρες εδώ και πολύ καιρό για να πραγματοποιήσουμε απευθείας πτήσεις προς την τδβκ σε συντονισμό με την Τουρκία. Ελπίζουμε να το πετύχουμε αυτό πολύ σύντομα. Αυτή τη στιγμή, οι συνομιλίες με άλλη χώρα πάνε καλά. Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε πυρετωδώς για να δώσουμε καλά νέα στις 15 Νοεμβρίου» ανέφερε.

Ο Ερχάν Αρικλί ισχυρίστηκε ακόμη ότι «υπήρχαν περίπου 650 χιλιάδες Ρώσοι τουρίστες που πήγαιναν στη νότια Κύπρο. Ωστόσο, αυτή τη στιγμή λόγω των κυρώσεων της ΕΕ δεν μπορούν να πάνε. Περίπου 100 χιλιάδες Ρώσοι τουρίστες ζουν στο νότο, και αυτοί οι άνθρωποι δεν μπορούν να πάνε στη Μόσχα, ούτε και οι συγγενείς τους. Επομένως, υπάρχει μια πολύ σοβαρή ρωσική διασπορά στη νότια Κύπρο». «Τώρα σε αυτή την περίπτωση, προσπαθούμε να δημιουργήσουμε μια εναλλακτική. Προσπαθούμε να διοχετεύσουμε στην τδβκ μερικούς από τους 650 χιλιάδες Ρώσους τουρίστες που πηγαίνουν κάθε χρόνο στη νότια Κύπρο. Εργαζόμαστε επίσης όπως οι Ρώσοι που διαμένουν στον νότο πάρουν άδεια παραμονής στην τδβκ. Μέχρι στιγμής, πάνω από 10 χιλιάδες Ρώσοι έχουν αρχίσει να διαμένουν στην τδβκ» είπε, αναφερόμενος στο ψευδοκράτος.

Πηγή: iellada.gr

Shares