Τετάρτη , 25 Μαΐου 2022

Κατεχόμενα: Πρόωρες εκλογές αύριο (23/1)

Οι Τουρκοκύπριοι προσέρχονται πρόωρα στις κάλπες την Κυριακή, για να εκλέξουν νέα μέλη του “κοινοβουλίου” των 50 εδρών μετά την παραίτηση της τρικομματικής κατοχικής “κυβέρνησης συνασπισμού”.

Οι “βουλευτικές εκλογές” στο ψευδοκράτος διεξάγονται κάθε πέντε χρόνια, με τις τελευταίες να διεξάγονται στις 7 Ιανουαρίου 2018.

Η “Ανώτατη Εκλογική Επιτροπή” ανακοίνωσε ότι συνολικά 203.792 Τουρκοκύπριοι έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν σε 763 εκλογικά τμήματα.

Στις εκλογές συμμετέχουν οκτώ κόμματα, με 403 υποψήφιους να διεκδικούν βουλευτικές έδρες. Μεταξύ των 403 υποψηφίων είναι 131 γυναίκες, με τη μικρότερη να έχει γεννηθεί το 1996.

Τα κόμματα που συμμετέχουν περιλαμβάνουν το Κόμμα Εθνικής Ενότητας (UBP), το Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμμα (CTP), το Κοινοτικό Κόμμα Δημοκρατίας (TDP), το Δημοκρατικό Κόμμα (DP), το Λαϊκό Κόμμα (HP), το Κοινοτικό Απελευθερωτικό Κόμμα-Νέες Δυνάμεις (TKP- YG), Rebirth Party (YDP) και Independence Path Party (BY).

Τα κόμματα πρέπει να λάβουν τουλάχιστον το 5% των ψήφων, που είναι το απαραίτητο όριο για εισαγωγή στη βουλή.

Τα ανεπίσημα εκλογικά αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινωθούν από την εφορευτική επιτροπή το βράδυ της Κυριακής, ενώ τα επίσημα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν το νωρίτερο ένα 24ωρο μετά το κλείσιμο της ψηφοφορίας.

 

πηγή: capital.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares