Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Κατάσχεσαν 3,2 τόνους κάνναβης που μετέφεραν ταχύπλοα

kannavi-costa-rica

Δύο οι επιχειρήσεις της ακτοφυλακής – Συνελήφθησαν οχτώ άτομα

Στην κατάσχεση περίπου 3,2 τόνων κάνναβης που εντοπίστηκαν σε ταχύπολα στον Ειρηνικό Ωκεανό προχώρησαν οι αρχές της Κόστα Ρίκα.

Η κατάσχεση της μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών (3.250 κιλά) ήταν αποτέλεσμα δύο επιχειρήσεων κατά τη διάρκεια των οποίων συνελήφθησαν τέσσερα άτομα από τη Νικαράγουα στην πρώτη και τρία άτομα από την Κολομβία στη δεύτερη.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Δημόσιας Ασφάλειας της Κόστα Ρίκα τα ταχύπλοα κινούνταν με μεγάλη ταχύτητα, χωρίς σημαία ούτε όνομα, όταν αναχαιτίστηκαν από την ακτοφυλακή.

Το πρώτο αναχαιτίστηκε κοντά στα νότια παράλια, περίπου 300 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα Σαν Χοσέ. Το δεύτερο περίπου τρεις ώρες αργότερα, μερικά χιλιόμετρα από εκεί.

Το καθένα μετέφερε 1.625 κιλά ναρκωτικών, διευκρίνισε η διεύθυνση δίωξης ναρκωτικών της αστυνομίας.

Το 2021, οι αρχές της Κόστα Ρίκα ανακοίνωσαν πως κατάφεραν να κατασχέσουν 71 τόνους ναρκωτικών — επρόκειτο κυρίως για κοκαΐνη και κάνναβη. Την ίδια χρονιά, οι κατασχέσεις ναρκωτικών στην κεντρική Αμερική συνολικά ανήλθαν σε 248 τόνους, με βάση υπολογισμούς του Γαλλικού Πρακτορείου βασισμένους στις ανακοινώσεις των αρχών.

Πηγή: protothema.gr

Shares