Δευτέρα , 18 Ιανουαρίου 2021
Τελευταία Νέα

ΚΑΤΑΠΟΝΤΙΣΤΗΚΕ ο ΣΥΡΙΖΑ! Ποιες περιοχές που ήταν “προπύργια” τις ΕΧΑΣΕ…

Συντριπτική ήττα σχεδόν σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες υπέστη ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας και στις Ευρωεκλογές, καθώς φαίνεται πως η αποδοκιμασία των πολιτών στις πολιτικές και στους χειρισμούς του κυβερνώντος κόμματος, ιδιαίτερα μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών, έλαβε γενικό χαρακτήρα.

Με εξαίρεση έξι εκλογικές περιφέρειες, η Νέα Δημοκρατία συσπείρωσε τους ψηφοφόρους της, κέρδισε κατά κράτος τον έτερο πολιτικό της αντίπαλο, σε αρκετές περιπτώσεις μάλιστα, με διψήφιο ποσοστό διαφορά, δίνοντας το στίγμα ενόψει και των πρόωρων βουλευτικών εκλογών, τις οποίες ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μετά τη βαριά ήττα που υπέστη.

Τα προπύργια της Νέας Δημοκρατίας, στο 37% περίπου της ενσωμάτωσης, είναι η Καστοριά (42,13%), η Λακωνία (41,96%) και η Αργολίδα (38,23%), όπου το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατέγραψε τα μεγαλύτερα ποσοστά.

Στον αντίποδα, ο καταποντισμός του ΣΥΡΙΖΑ είναι σχεδόν καθολικός. Τα χαημλότερα ποσοστά, ωστόσο, για το κυβερνών κόμμα, καταγράφηκαν σε Λακωνία (16,96%), Δράμα (17,52%) και Σέρρες (17,66%).

Οι δε μεγαλύτερες διαφορές μεταξύ των δύο κομμάτων καταγράφονται στις εκλογικές περιφέρειες της Λακωνίας (24,99%), της Καστοριάς (21,32%) και των Σερρών (21,16%).

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε παραδοσιακά δικές του περιοχές, όπως η Δυτική Ατική, ενώ πολύ χαμηλά ποσοστά πήρε και στη Β’ Θεσσαλονίκης.

Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά την εξέλιξη των ποσοστών με βάση τον αριθμό ενσωμάτωσης των εκλογικών κέντρων

protothema.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares