Σάββατο , 10 Δεκεμβρίου 2022

Καταπέλτης προς την κυβέρνηση καθηγητής πανεπιστημίου: Όσο ζω, γεωτρήσεις δεν θα δω

Ο καθηγητής Γεωλογίας Αβραάμ Ζεληλίδης μας εξηγεί γιατί γεώτρηση για υδρογονάνθρακες στην Ελλάδα πολύ ενδεχομένως να μην δει καμιά επί ζούσα γενιά. Καταγγέλλει επίσης ότι τα πολιτικά κόμματα είναι χειραγωγημένα από χρηματοδότες – λόμπι, που δεν επιθυμούν την ενεργειακή αυτάρκεια της χώρας.

“Το διανοείστε ότι ο κίνδυνος και η επίθεση είναι πισώπλατη στην ίδια μου την χώρα; Ποιος κρύβεται από πίσω; Από πίσω κρύβονται προφανώς αυτοί που μεταφέρουν την ενέργεια, το πετρέλαιο, το φυσικό αέριο στην Ελλάδα. Αυτοί είναι που χρηματοδοτούν και όλες τις προεκλογικές εκστρατείες των κομμάτων…ανεξαρτήτως χρώματος!”, προβαίνοντας σε “χοντρές” αποκαλύψεις για τις πρόσφατες σκανδαλώδεις ενέργειες του κράτος σχετικά για το σχέδιο της ενεργειακής αυτάρκειας της χώρας.

Αρχικά υπογράμμισε ο καθηγητής γεωλογίας, πως κρατικοί φορείς τον προειδοποίησαν ότι αν συνεργαζόταν με μια εταιρεία, τότε θα κοβόταν η συνεργασία με την Ελλάδα.

Συνέχισε μιλώντας αποκαλυπτικά, πως οι προηγούμενες εταιρείες δεν ήθελαν να πραγματοποιηθούν εξορύξεις, καταλήγοντας ότι πιθανόν όσο ζει ο ίδιος “δεν θα δω εξορύξεις”.

Επιπρόσθετα, κατακρίνει τον ΠΘ στο πλαίσιο των αναγγελιών του για τις έρευνες κοιτασμάτων, πως έπρεπε να είχε “επαναφέρει στο τραπέζι” και το θέμα της EastMed, ώστε να πειστεί ο λαός ότι θα υπάρξει παραγωγική γεώτρηση.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares