Κυριακή , 5 Φεβρουαρίου 2023
Τελευταία Νέα

Καταγγέλλεται μυστική συνάντηση Κ.Τσιάρα με δικαστικούς: «Μην ανακινείται το ζήτημα των δώρων για το δημόσιο»

 

Ο Κώστας Τσιάρας υπέδειξε στους δικαστικούς «να μην εγείρουν το ζήτημα των δώρων εορτών»

Μυστική διπλωματία» και «ύποπτη στάση» καταγγέλλουν εναντίον του προεδρείου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, έξι δικαστικοί αναφορικά με τη διεκδίκησή της Ένωσης για την επιστροφή των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα.

Οι 6 δικαστικοί αναφέρουν ότι το μέλος του προεδρείου της Ένωσης, Δημήτρης Φούκας, παραδέχθηκε σε δημόσια διαδικτυακή συζήτηση ότι τις προηγούμενες ημέρες και πριν την ετήσια τακτική γενική συνέλευση της ΕΔΕ, μέλη του προεδρείου της, είχαν συνάντηση με τον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα, ο οποίος «τους υπέδειξε να μην εγείρουν το ζήτημα των δώρων εορτών, γιατί έτσι θα κινητοποιηθεί όλο το Δημόσιο».

Παράλληλα, οι ίδιοι δικαστικοί τονίζοντας ότι ο Δημήτρης Φούκας έσπευσε να διαγράψει άμεσα το μήνυμα, αναρωτιούνται εάν ήταν σε γνώση των υπόλοιπων δικαστικών Ενώσεων συνάντηση με τον υπουργό.

Τέλος καλούν την πρόεδρο της ΕΔΕ, Μαργαρίτα Στενιώτη να λάβει θέση και να ενημερώσει επίσημα το Δ.Σ και τα μέλη της Ένωσης. «Να μας εξηγήσει για ποιόν λόγο απέκρυψε αυτήν την συνάντηση στην προχθεσινή ΓΣ».

«Όσο καθυστερεί να τοποθετηθεί τόσο πιο αποκαλυπτική θα γίνεται η σιωπή και τόσο πιο υπονομευτική για τη δίκαιη διεκδίκηση των δώρων, που είναι πλέον απόφαση του ανώτατου συλλογικού μας οργάνου» τονίζουν οι ίδιοι δικαστές ξεκαθαρίζοντας ότι «Δεν θα επιτρέψουμε να δημιουργούνται υποψίες συναλλαγής σε βάρος του Δικαστικού Σώματος».

Αναλυτικά η καταγγελία των Χριστόφορου Σεβαστίδη, ΔΝ- Εφέτη, Χαράλαμπου Σεβαστίδη, Εφέτη, Παντελή Μποροδήμου, Πρωτοδίκη, Μιχάλη Τσέφα, Προέδρου Πρωτοδικών, Ιωάννη Ασπρογέρακα, Προέδρου Πρωτοδικών, Ευθαλίας Κώστα, Ειρηνοδίκη:

«Είχαμε από καιρό προειδοποιήσει ότι η στάση του προεδρείου της Ένωσης, ήταν το λιγότερο ύποπτη όσον αφορά στο αίτημα διεκδίκησης των δώρων εορτών. Όμως η πραγματικότητα μάλλον υπερβαίνει τις προβλέψεις μας. Χθες σε δημόσια συνομιλία μεταξύ μέλους της διαδικτυακής ομάδα ΤΑΛΩΣ και του μέλους του προεδρείου της Ένωσης κ. Φούκα, ο τελευταίος παραδέχθηκε ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι σε χρόνο που προηγήθηκε της κοινής συνάντησης όλων των δικαστικών Ενώσεων με τον πρωθυπουργό, έλαβε χώρα άγνωστη συνάντηση μελών του προεδρείου με τον Υπουργό Δικαιοσύνης, ο οποίος τους υπέδειξε να μην εγείρουν το ζήτημα των δώρων εορτών, γιατί έτσι θα κινητοποιηθεί όλο το Δημόσιο.

Έσπευσε βέβαια να διαγράψει άμεσα το μήνυμά του, όταν κατάλαβε το μέγεθος της αποκάλυψης, ήταν όμως αργά. Στις επίμονες ερωτήσεις τόσο του μέλους του Δ.Σ. Παντελή Μποροδήμου, όσο και άλλης συναδέλφου, μέλους της διαδικτυακής ομάδας, που είδε την ανάρτηση και τη διαγραφή, αρνήθηκε να δώσει οιαδήποτε απάντηση για το πότε, με ποια σύνθεση και με ποια ατζέντα έλαβε χώρα συζήτηση του προεδρείου με το υπουργείο για τα δώρα και πώς αυτή οδήγησε στο να προτείνει τη μη διεκδίκησή τους.

Η μυστική διπλωματία είναι μαχαίρι δίκοπο για τους άτεχνους μύστες της. Ήταν άραγε σε γνώση των υπόλοιπων δικαστικών Ενώσεων μια τέτοια συνάντηση; Η κ. Στενιώτη οφείλει να λάβει δημόσια θέση για το περιεχόμενό της και να ενημερώσει επίσημα το Δ.Σ και τα μέλη της Ένωσης. Να μας εξηγήσει για ποιόν λόγο απέκρυψε αυτήν την συνάντηση στην προχθεσινή ΓΣ.

Αντιλαμβάνεται και η ίδια ότι το αίτημά μας έχει βάσιμες πιθανότητες ευδοκίμησης και για τον λόγο αυτό το αντιμάχεται ώστε να υλοποιηθεί η συμφωνία που έχει κάνει με τον υπουργό. Όσο καθυστερεί να τοποθετηθεί τόσο πιο αποκαλυπτική θα γίνεται η σιωπή και τόσο πιο υπονομευτική για τη δίκαιη διεκδίκηση των δώρων, που είναι πλέον απόφαση του ανώτατου συλλογικού μας οργάνου.

Το προεδρείο της Ένωσης οφείλει να αξιοποιήσει τη δυναμική που έδωσε στο αίτημα η απόφαση της Γ.Σ. και όχι να κόπτεται για το επικοινωνιακό αντίκρυσμα που έχει το θέμα για την κυβέρνηση. Ήδη διαφάνηκε και στην χθεσινή απόφαση του Δ.Σ. της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών, που αποφάσισε να συστρατευθεί με την Ένωσή μας στη διεκδίκησή των δώρων, ότι το θέμα τίθεται γενικά και επιτακτικά.

Το αίτημα για επαναφορά των Δώρων στον δημόσιο τομέα είναι δικαιωμένο στην συνείδηση των πολιτών.

Δεν θα επιτρέψουμε να δημιουργούνται υποψίες συναλλαγής σε βάρος του Δικαστικού Σώματος».

pronews.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares