Πέμπτη , 18 Απριλίου 2024

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ από τον Άσαντ: “Ο Ερντογάν είναι ΕΧΘΡΟΣ, συνεταίρος του IK στα πετρέλαια που μας ΕΚΛΕΒΑΝ”…

Με βάση δημοσίευμα του πρακτορείου SANA, ο πρόεδρος της Συρίας, μιλώντας στο ρωσικό κανάλι Rus RT İnternational World είπε: «Ο τουρκικός λαός είναι γείτονάς μας. Έχουμε κοινή ιστορία. Εμείς δεν μπορούμε να κηρύξουμε ως εχθρό μας τον τουρκικό λαό. Εχθρός μας είναι ο Ερντογάν, οι πολιτικές του και η κλίκα του».Επίσης ο Άσαντ είπε ότι η Ρωσία βοηθάει τη Συρία στον αγώνα καταπολέμησης της τρομοκρατίας.

Τόνισε, συγκεκριμένα: «Η Ρωσία υπερασπίστηκε το λαό της Συρίας. Η τρομοκρατία και η ιδεολογία της δεν έχει σύνορα. Για την τρομοκρατία πλέον ο κόσμος όλος έχει μετατραπεί σε ένα ενιαίο πεδίο. Εκτός αυτού, η Ρωσία εξυπηρετώντας και τα δικά της εθνικά συμφέροντα αλλά και την παγκόσμια σταθερότητα, συνέβαλε στην εσωτερική σταθερότητας της Συρίας, πάντα με βάση το διεθνές δίκαιο και τους διεθνείς κανόνες».

Όσον αφορά την εμπλοκή του Ερντογάν στην υπόθεση κλοπής και λαθρεμπορίας πετρελαίου, ο Άσαντ είπε ότι από το 2014 και εντεύθεν υπάρχουν δύο συνεταίροι σ’ αυτήν την υπόθεση: «το τουρκικό καθεστώς και ο πρόεδρός του Ερντογάν, η κλίκα του και οι Αμερικανοί, που πάντα προσπαθούν να κλέψουν τον πλούτο των άλλων χωρών».

Τέλος ο πρόεδρος της Συρίας είπε: «Και οι Ισραηλινοί είναι εχθροί της Συρίας, γιατί έχουν καταλάβει τα εδάφη μας και έχουν απευθείας σχέση με τους τρομοκράτες. Όποτε ο στρατός της Συρίας κάνει μια επιτυχημένη επιχείρηση στον Νότο, επί του Μετώπου Αλ Νούσρα, το Ισραήλ κάνει επιθέσεις εναντίον του στρατού της Συρίας. Αυτό αποτελεί απόδειξη της σχέσης που έχει το Ισραήλ με τους τρομοκράτες».
pontos-news.gr

Shares