Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΟΚ των εργαζομένων στο Δήμο! “Όλοι οι πολίτες ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΜΕ καθημερινά από την ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ των Αρχών”… (ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ)

Μια σοκαριστική καταγγελία, που δείχνει το χάος το οποίο επικρατεί στο ελληνικό κράτος, έκαναν οι εργαζομένοι καθαριότητας της νήσου Τήνου.Όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι τα προβλήματα είναι πάρα πολλά και δυστυχώς κανείς δεν κάνει από τη δημοτική αρχή το παραμικρό για να τα λύσει.

Για παράδειγμα σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου δεν υπάρχουν προστατευτικές μπάρες και οι κάδοι απορριμάτων είναι επικίνδυνες εστίες ατυχημάτων. Οι δρόμοι σε πολλά χωριά είναι κάκιστοι και τα βαριά απορριματοφόρα είναι δύσκολο να κινηθούν.

Επιπλέον το νεώτερο όχημα του Δήμου είναι… 25 ετών και τα οχήματα αυτά δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ με αποτέλεσμα να αποτελούν κάθε στιγμή κίνδυνο τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τους πολίτες. Να σημειώσουμε ότι πλησιάζει το καλοκαίρι και το νησί θα γεμίσει τουρίστες, κάτι που σημαίνει φυσικά ότι ο κίνδυνος θα υπερδιπλασιαστεί.

Εκπρόσωπος των εργαζομένων ανέφερε αποκλειστικά στο VoiceNews.gr δεκάδες προβλήματα. Οι υπηρεσίες στεγάζονται σε κοντέινερ(!), ο όρμος (χώρος στάθμευσης των απορριματοφόρων) είναι χωρίς φύλαξη με αποτέλεσμα να μπορεί ο οποιοσδήποτε να μπει στον χώρο και ενώ υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις προσωπικού δεν γίνεται καμία πρόσληψη. Είναι χαρακτηριστικό ότι υπάρχουν μόλις 7 εργάτες στην καθαριότητα για 65 χωριά και μόλις 3 οδηγοί.

Τα όσα αναφέρουν οι εργαζόμενοι δεν είναι θεωρητικά. Στις 30 Απριλίου του 2018 ένα απορριματοφόρο έπεσε σε γκρεμό στην Ποταμιά. Τρεις εργαζόμενοι στον τομέα της καθαριότητας ανασύρθηκαν από πυροσβέστες από τον γκρεμό, δυστυχώς οι δύο νεκροί.

Οι εργαζόμενοι, όπως αναφέρουν και στην καταγγελία τους, θεωρούν ότι η απαξίωση της μονάδος καθαριότητος του δήμου είναι προσχεδιασμένη με απώτερο σκοπό την χωρίς αντιδράσεις μεταβίβαση της αρμοδιότητος σε ιδιώτη.

Δείτε αναλυτικά την καταγγελία των εργαζομένων:

Φυσικά το θέμα δεν σταματάει εδώ. Από πλευράς μας θα παρακολουθούμε στενά την εξέλιξη του θέματος και θα σας ενημερώνουμε για ό,τι συμβεί. Και φυσικά αναμένουμε την επίσημη θέση των δημοτικών αρχών επί του θέματος και εφόσον υπάρξει απάντηση στις καταγγελίες θα τη δημοσιεύσουμε πάραυτα.

Shares