Τετάρτη , 10 Αυγούστου 2022
Τελευταία Νέα

Καταγγελία Εσθονίας: Η Ρωσία προσομοιώνει πυραυλικές επιθέσεις!

 

«Η κατάσταση ποτέ δεν ήταν τόσο σοβαρή όσο τώρα» προειδοποιεί ο υπουργός Άμυνας της χώρας της Βαλτικής μετά την παραβίαση του εναέριου χώρου του μέλους του ΝΑΤΟ από ελικόπτερο του Κρεμλίνου


Οι αρχές της Εσθονίας κατήγγειλαν την Τρίτη ότι ένα ρωσικό ελικόπτερο της συνοριακής φρουράς παραβίασε τον εναέριο χώρο της χώρας της Βαλτικής το Σαββατοκύριακο και προσομοίωσε πυραυλικές επιθέσεις, με αποτέλεσμα να κληθεί ο Ρώσος πρέσβης στο Ταλίν για διαμαρτυρία.

Ο στρατός της Εσθονίας ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι ρωσικό ελικόπτερο MI-8 εισήλθε στον εναέριο χώρο της χώρας στη νοτιοανατολική Εσθονία στην περιοχή Koidula – όχι μακριά από τη ρωσική πόλη Pskov – χωρίς άδεια το βράδυ του Σαββάτου.

Το ελικόπτερο βρισκόταν στον εναέριο χώρο της Εσθονίας για σχεδόν δύο λεπτά, ανακοίνωσε ο εσθονικός στρατός, προσθέτοντας ότι δεν είχε καταθέσει σχέδιο πτήσης, είχε απενεργοποιήσει τον αναμεταδότη του και δεν διατήρησε ραδιοεπικοινωνία με τις εσθονικές υπηρεσίες αεροναυτιλίας αναφέρει η daily mail.

Ο Εσθονός υπουργός Άμυνας Kalle Laanet δήλωσε ότι ο πόλεμος πλήρους κλίμακας που εξαπέλυσε η Ρωσία στην Ουκρανία πρέπει να τερματιστεί όχι μέσω της διπλωματίας, αλλά με την πλήρη ήττα του Κρεμλίνου.

Με «σοβαρές συνέπειες» απείλησε στο μεταξύ τη Λιθουανία η Ρωσία μετά την απόφαση της μικρής χώρας να μπλοκάρει τη μεταφορά εμπορευμάτων που υπόκεινται στις κυρώσεις της ΕΕ προς το ρωσικό θύλακα του Καλίνινγκραντ στη Βαλτική Θάλασσα.

Η Ρωσία «θα απαντήσει σίγουρα σε τέτοιες εχθρικές ενέργειες», δήλωσε χαρακτηριστικά ο ανώτερος αξιωματούχος ασφαλείας Νικολάι Πατρούσεφ όπως αναφέρει το BBC.

Κατά την επίσκεψή του την Τρίτη στο Καλίνινγκραντ, ο Πατρούφεφ υποστήριξε ότι ο αποκλεισμός από τη Λιθουανία υποκινήθηκε από τη Δύση «κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου».

Πηγή: pentapostagma.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares