Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Καταιγισμός από καταγγελίες για το Νοσοκομείο Παίδων – Ξεκίνησε το άδειασμα

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τις καταγγελίες για κακοποιήσεις το νοσοκομείο Παίδων αρχίζει να αδειάζει από τα παιδιά.

Ο 14χρονος που φέρεται να παρενόχλησε 7χρονο αγόρι στο προαύλιο του Αγλαΐα Κυριακού μεταφέρθηκε τελικά στο Παίδων Πεντέλης.

Μιλώντας στο Live News εργαζόμενοι στο Παίδων Πεντέλης εξηγούν πως και εκεί η κατάσταση είναι ίδια, καθώς ήδη φιλοξενούν 20 παιδιά μετά από εισαγγελική εντολή.

«Αν έρθει κάποιος μεσημέρι προς απόγευμα θα καταλάβει τι γίνεται. Εντάξει ότι κάνουν μεταξύ τους διάφορα κάνουν, αλλά έσπασαν τέσσερα αυτοκίνητα προσωπικού τις προάλλες. Αυτό δεν έχει βγει πουθενά».

Το άσχημο της υπόθεσης είναι πως αυτά τα παιδιά βρίσκονται για μήνες εγκλωβισμένα μέσα στα νοσοκομεία χωρίς καν να φοιτούν σε σχολείο.

«Βέβαια ζητάνε να πάνε στο σχολείο. Ζητάνε μπάλα, μας λένε ‘φέρτε μας κυρία μια μπάλα. Φέρτε μας να διαβάσουμε, να πάμε στο σχολείο’. Μες τα μάτια ενός παιδιού να λέει ‘θέλω, θέλω, θέλω’, δεν υπάρχει λόγος να τα ζητάει. Θα έπρεπε να του παρέχονται απλόχερα».

 

«Ο φίλος μου δεν έπρεπε να το κάνει»
Τα παιδιά που παραμένουν στο Αγλαΐα Κυριακού και συνήθιζαν να κάνουν παρέα με τον 14χρονο δεν μπορούν να κρύψουν το σοκ τους.

«Ο γιος μου, χτες που μιλήσαμε και πήγα εκεί, του είπα ‘πρόσεχε βλέπεις τι συμβαίνει εδώ’ και μου λέει ‘μαμά το άκουσα και ξέρω ο (…) τι έκανε. Το ξέρω έκανε αυτό και δεν έπρεπε να το κάνει’», λέει μητέρα παιδιού.

Τόσο ο 14χρονος όσο και ο 7χρονος είναι δυο παιδιά που φιλοξενούνται με εισαγγελική εντολή στο νοσοκομείο. Ο μεν 14χρονος εδώ και 150 μέρες, ο δε 7χρονος σχεδόν 3 μήνες. «Αυτό το παιδάκι 7 χρονών το γνωρίζουμε πολύ καλά. Είναι 3 μήνες εκεί. Τρεις μήνες, τον γιο μου τον έχουν έναν μήνα και αυτό ήταν ήδη εκεί».

 

«Γιατρέ βοήθεια. Θα με μαχαιρώσει»
Οι εργαζόμενοι μιλώντας για την απίστευτη καταγγελία για τον 14χρονο την χαρακτηρίζουν ως κορυφή του παγόβουνου, καθώς μιλούν για συμμορίες και άγριες συμπλοκές μεταξύ των παιδιών με μαχαίρια και σουγιάδες.

«Το ένα από αυτά είχε έναν ελβετικό σουγιά κι έναν νυχοκόπτη και προσπαθούσε να μαχαιρώσει το άλλο το παιδάκι. Μιλάμε ότι ήταν 7 και 8 χρονών παιδάκια. Την ώρα που προχωρούσα εγώ μου φώναξε το ένα ‘κύριε, κύριε με χτυπάει. Κύριε θα με μαχαιρώσει. Κύριε με χτυπάει’. Και πήγα και πήρα τα σουγιαδάκια από το χέρι του».

Αν και υπάρχουν παιδοψυχολόγοι στα νοσοκομεία, οι συνεδρίες, όπως λένε οι ίδιοι στο LIVE NEWS, είναι σχεδόν ανώφελες καθώς τα παιδιά αυτά απομακρύνονται μεν από ένα κακοποιητικό οικογενειακό κύκλο αλλά εξακολουθούν να βρίσκονται σε ακατάλληλο περιβάλλον.

«Δεν υπάρχει ένας μαγικός τρόπος. Ο παιδοψυχίατρος δεν μπορεί να αναλάβει τον ρόλο του γονέα γιατί ο εισαγγελέας αποφασίζει να το απομακρύνει από τον γονέα αλλά τα κλείνει σε μια κλινική, σ’ ένα νοσοκομείο, το οποίο δεν μπορεί να προσφέρει κάτι σε αυτό το παιδί».

Κακοποίηση από το οικογενειακό του περιβάλλον είχε υποστεί και ο 14χρονος που κατηγορείται για την παρενόχληση δύο ανηλίκων. Βρισκόταν εδώ και μήνες στο Αγλαΐα Κυριακού και αυτό γιατί δύο δομές ιδιωτικές δε δέχτηκαν τη μεταφορά του.

 

newsit.gr

Shares