Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Καταδίωξη θρίλερ με τουρκικές ακταιωρούς στα Ίμια!!!

Συνέβη λίγο μετά τα μεσάνυχτα, με στόχο πολυτελή θαλαμηγό, που έφερε ξένη σημαία.

Πρόκειται για καταδίωξη θρίλερ μίας θαλαμηγού από 4 τουρκικές ακταιωρούς η οποία έλαβε χώρα ανάμεσα από Ίμια και Καλόλιμνο εντός των Ελληνικών χωρικών υδάτων λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Τετάρτης.

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες του enikos.gr, η καταδίωξη – θρίλερ των Τούρκων ξεκίνησε από τα τουρκικά παράλια. Οι έως τώρα πληροφορίες δείχνουν ότι πρόκειται για ομάδα Γκιουλενιστών που προσπάθησε να διαφύγει, μάλλον προς το Αιγαίο με πιθανό τελικό προορισμό την Ιταλία.

Οι ελληνικές αρχές κινητοποιήθηκαν άμεσα όταν είδαν τα 4 σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής να κινούνται με ταχύτητα προς τα ελληνικά χωρικά ύδατα. Δεν εμπόδισαν τους Τούρκους, διότι διαπίστωσαν ότι επρόκειτο για καταδίωξη, παρά το γεγονός ότι έπρεπε τυπικά να ενημερώσουν ότι ενδεχομένως περάσουν την ελληνική οριογραμμή. Ωστόσο βάσει των κανόνων της συνεχούς καταδίωξης δεν τους σταμάτησαν.

Οι Τούρκοι κατάφεραν να ακινητοποιήσουν την πολυτελή θαλαμηγό κι αμέσως να την ρυμουλκήσουν προς τα τουρκικά παράλια, αρχικά προς το λιμάνι του Τουργκούτ Ρείς.​

του Χρήστου Μαζανίτη, enikos.gr

 

Shares