Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

«Κατά πάσα πιθανότητα»: Ο Μπάιντεν για το αν θα επικοινωνήσει με Πούτιν και Ζελένσκι

Δεν απέκλεισε ο Τζο Μπάιντεν πιθανή συνομιλία του τόσο με τον Βλαντίμιρ Πούτιν όσο και με τον Βλαντίμιρ Ζελένσκι για την κατάσταση μεταξύ αυτών των δύο χωρών, όπως δήλωσε ο Αμερικανός Πρόεδρος την Παρασκευή (26/11).


Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, δήλωσε την Παρασκευή (26/11) ότι πιθανότατα θα συνομιλήσει με τους ομολόγους του από τη Ρωσία και την Ουκρανία, δηλαδή με τον Βλαντίμιρ Πούτιν και τον Βλαντίμιρ Ζελένσκι, αντίστοιχα.
Συγκεκριμένα, σε σχετικές δηλώσεις στο CNN, ο Τζο Μπάιντεν απάντησε «κατά πάσα πιθανότητα», όταν ρωτήθηκε για προγραμματισμένες επαφές και με τους δύο ηγέτες σχετικά με τις φερόμενες ασυνήθιστες στρατιωτικές δραστηριότητες στα σύνορα μεταξύ των δύο χωρών.

Από την πλευρά τους, αξιωματούχοι από τη Μόσχα δήλωσαν προηγουμένως ότι μια συνομιλία μεταξύ του Αμερικανού Προέδρου και του Ρώσου ομολόγου του, που συναντήθηκαν προσωπικά τον Ιούνιο, είναι πιθανή πριν από το τέλος του έτους.
Επίσης, ο Τζο Μπάιντεν πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ εξακολουθούν να ανησυχούν για τη στρατιωτική δραστηριότητα της Ρωσίας και υποστηρίζουν την εδαφική ακεραιότητα και την ικανότητα της Ουκρανίας να κυβερνηθεί από μόνη της.

sputniknews.gr

Shares