Σάββατο , 2 Ιουλίου 2022
Τελευταία Νέα

Κατά κύματα συρρέουν οι Ρώσοι τουρίστες στην Αττάλεια…

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, τις δύο τελευταίες εβδομάδες, το μεσογειακό θέρετρο της Αττάλειας, το μαργαριτάρι της (σ.σ. προς το παρόν) τουρκικής Ριβιέρας, υποδέχτηκε πάνω από 307.000 Ρώσους τουρίστες.

Συνολικά 1.095 αεροπλάνα από τη Ρωσία προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιο της πόλης για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, σύμφωνα με δεδομένα της Διεύθυνσης Πολιτισμού και Τουρισμού της επαρχίας. Η Αττάλεια, ένας μεγάλος κόμβος διακοπών, προσελκύει τουρίστες από πολλές χώρες με τον ήλιο, τη θάλασσα και την άμμο, καθώς και ιστορικές και φυσικές ομορφιές, τον πολύχρωμο πολιτισμό και τα πολυτελή θέρετρά της. Η πόλη συγκεντρώνει εκατομμύρια τουρίστες κάθε χρόνο.

Σήμερα εξασφαλίζει υγιείς και ασφαλείς διακοπές στο πλαίσιο του προγράμματος πιστοποίησης ασφαλούς τουρισμού που ξεκίνησε κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVD-19 από το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας. Με την έναρξη της τουριστικής σεζόν στην Τουρκία και μετά την απόφαση της Ρωσίας στα τέλη του περασμένου μήνα να συνεχίσει τις πτήσεις προς την Τουρκία, η κίνηση στο αεροδρόμιο της Αττάλειας αυξήθηκε κατακόρυφα.

Antalya Museum: Heaven of treasures, sarcophagi in southern Turkey | Daily Sabah

To αρχαιολογικό μουσείο της Αττάλειας είναι γεμάτο από αρχαίες ελληνικές καλλιτεχνικές δημιουργίες, τις οποίες μιμήθηκαν οι Ρωμαίοι

Τουρίστες από όλο τον κόσμο προσγειώνονται τώρα στο αεροδρόμιο της πόλης, το οποίο πλησιάζει τα στοιχεία του 2019 – ένα έτος ρεκόρ για τον τουρισμό. Ενώ 7.421 Ρώσοι τουρίστες ήρθαν μέσω 30 πτήσεων στις 20 Ιουνίου, ο αριθμός των πτήσεων από τη Ρωσία έφτασε τις 88 στις 3 και 7 Ιουλίου. Μόνο στις 3 Ιουλίου, συνολικά 24.741 Ρώσοι τουρίστες έφτασαν στην Αττάλεια. Ο Ρετζέπ Γιαβούζ, επικεφαλής της Ομάδας Τουρισμού του Δημοτικού Συμβουλίου, δήλωσε στο τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων “Ανατολή”, (Anadolu Agency), ότι όλο και περισσότεροι Ρώσοι συρρέουν στην ηλιόλουστη πόλη.

Ο Γιαβούζ πρόσθεσε ότι συνεχίζονται πτήσεις από διάφορα ρωσικά αεροδρόμια προς το θέρετρο, τονίζοντας ότι 13 επιπλέον αεροδρόμια στη Ρωσία θα ξεκινούσαν πτήσεις προς την Αττάλεια στις 12 Ιουλίου. Ο επαγγελματίας τουρισμού Τζεμ Κινάι επιβεβαίωσε τον Γιαβούζ ότι η Τουρκία είναι ο αγαπημένος προορισμός των Ρώσων.

Πηγή: Anadolu Agency

Του ειδικού συνεργάτη

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares